Bøger / faglitteratur

Hvem skal betale skat? : EU's rolle i kampen for fair skat


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. feb. 2018

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 1. feb. 2018

Hvordan sikrer vi en fair skattebetaling og undgår international skattespekulation som afsløret af de medieomtalte "Panama-papirer"? Denne debatbog er et velkomment input til dig som følger den politiske debat.

Bogen fra DEO, som er et politisk uafhængigt oplysningsnetværk, har undertitlen: "EU's rolle i kampen for fair skat". Bogens fagredaktør er Sarah Dieckmann og bogen er redigeret af Peter Riddersborg. Ramus Nørlem Sørensen, som er chefanalytiker i DEO skriver bl.a. i sin indledning om problemerne ved at opnå en fair skattebetaling, om et forældet skattesystem og han anviser "mulige veje til en fair beskatning". Staffan Dahllöf spørger "Hvad forhindrer fælles skatteregler?" og Peter Riddersborg fortæller, hvordan vi beskatter internationale IT-giganter. Sarah Dieckmanns bidrag om fair skat har undertitlen: "Et spørgsmål om lov og moral". Bogens sidste afsnit fortæller om vigtige institutioner i EU og om begreber brugt i skattedebatten. DEO er forkortelsen for "Demokrati i Europa Oplysningsforbundet", et politisk uafhængigt oplysningsnetværk, se http://deo.dk/. Andre småbøger i DEO's serie "Samfundstanker" er fx Hvordan demokratiserer vi EU?.

Velargumenterende bidrag til skattedebatten, der lige som de andre småbøger i samme serie klæder læseren godt på til en rask debat.

Refleksioner over vores skattesystem finder man fx også i Behøver det at være så indviklet?.