Bøger / skønlitteratur / roman

Hvepsereden


Beskrivelse


Krimi. En teenagedreng bliver fundet mishandlet og dræbt i en tom villa i Århus. Daniel Trokic og Lisa Kornelius fra Østjyllands Politi i Århus leder efterforskningen, som afdækker en grum historie om mishandling, ondskab og svigt.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. mar. 2011

af

af

Beth Høst

d. 10. mar. 2011

Her er godt nyt til dem, der kan lide en velkonstrueret krimi med et gennemarbejdet plot, der fungerer. Og ikke har noget imod både gru, gys og galskab.

Det er 4. historie med makkerparret Daniel Trokic og Lisa Kornelius fra Østjyllands Politi i Århus. Uden at gå i detaljer med privatsfæren får vi faktisk et glimrende billede af den noget indelukkede men alligevel bløde mand med erfaringer fra borgerkrigen i det fhv. Jugoslavien. Nyeste historie her er ikke for sarte sjæle, vi møder en seriemorder af grusomste slags. Det handler om misbrug, mishandling og umenneskelighed, unge drenge bliver kidnappet og bliver fundet usædvanligt ilde tilredt og pint ihjel; handlinger, der vidner om alvorlige sår i sjælen. Der er ret mange lig i historien, hvor opklaringen af forbrydelserne sker langsomt og omhyggeligt, så læseren får plads til at reflektere. Fortællesproget er godt uden at være overforenklet, som man kan møde i andre krimier. Selvom historien er kulsort, så er slutningen rimeligt positiv, og det udvider jo målgruppen. Bagsideteksten fortæller, at bogen kan læses selvstændigt, og det passer faktisk, selvom der henvises til flere hændelser fra tidligere bøger, virker det mere uddybende end fremmedgørende.

Når man siger Århus og krimi, kunne sammenligningen være Egholm, men Wolf hører trods alt til de mere voldsomme og blodige i genren, hun er selv fan af både Bret Easton Ellis og Jean-Christophe Grangé.

Kvalitetskrimi, hvor læseren skal kunne klare en del voldsomheder.


litteratursiden.dk

d. 18. apr. 2011

af

af

Rikke Bødker

d. 18. apr. 2011

Afmagt og ondskab følges sommetider ad. Når traumatiske oplevelser pludselig tager magten, kan de mest uhyggelige hændelser finde sted. En ung dreng findes skamferet og død i en gammel villa i Aarhus....


Jyllands-posten

d. 22. mar. 2011

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 22. mar. 2011


Weekendavisen

d. 1. juli 2011

af

af

Katinka Bruhn

d. 1. juli 2011