Bøger / faglitteratur / case studies

Hverdagens psykopater 2 : ofrene fortæller


Beskrivelse


Fem kvinder fortæller om de mænd, der pga. deres psykopatiske træk har været til skade for deres liv, den manipulerende ægtemand, ludomanen, børnemisbrugeren, alkoholikeren og hustrumishandleren, og psykiateren kommenterer kvindernes valg og mændenes handlinger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2014

af

af

Mette Fersum

d. 28. okt. 2014

En bog om et tabuiseret emne, hvor ofre som har kendt en psykopat fortæller deres historie. For fagfolk, og for kvinder som har været udsat for psykisk eller fysisk vold fra en psykopat.

Bogen er en opfølgning til Henrik Day Poulsens tidligere bog Hverdagens psykopater. I " 2", som er skrevet i samarbejde med Katrine Krebs, beskriver 5 kvinder deres oplevelser med en psykopat. Henrik Day Poulsen kommenterer historierne med et efterskrift om generelle træk ved forhold præget af fysisk vold, psykisk vold, psykisk terror, eller seksuelle overgreb. Historierne er meget forskellige, men rummer overordnet set nogle fælles kendetegn, og hvis kvinderne havde haft indsigt heri, kunne det have forhindret dem i at blive skadet. Generelt påpeges det at vold aldrig er acceptabelt, men vold mod kvinder har altid eksisteret. Vold sker ofte, når den ene part ikke respekterer den anden. Opdragelsen betyder meget. Mange kvinder gentager historien og ender igen i forhold med psykopatiske mænd. Bogens klare budskab er, at der er en vej ud af helvedes mørke.

Det er nervepirrende og rystende læsning. Kvinderne skriver så intenst. Day Poulsen får sat gode ord på hvad der sker, og hvilke mekanismer der træder i kraft.

Bogen er en revideret udgave af Kvinder der lever farligtKærlighedens lænker. kvindernes historier er uændrede, mens de faglige kommentarer er reviderede. Flere andre kvinder har skrevet deres historie bl.a. Kærlighedens lænkerBogen er en revideret udgave af Kvinder der lever farligt. kvindernes historier er uændrede, mens de faglige kommentarer er reviderede. Flere andre kvinder har skrevet deres historie bl.a. .