Bøger / faglitteratur

Hverdagens psykopater : mennesker der skader andre


Beskrivelse


Syv portrætter af en række typer med afvigende personlighedstræk kommenteret fra psykiaterens synsvinkel.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. maj 2014

af

af

Alma Lind Jensen

d. 14. maj 2014

Bredt henvendt populærpsykologisk bog om psykopater i forskellige afskygninger.

Henrik Day Poulsen er psykiatrisk overlæge med ansvar for adskillige bogtitler. Han ses ofte som ekspert i medierne, når der skal siges noget om fx psykopati. Bogen her er 2. udgave af hans Psykopater : når mennesker bliver hensynsløse og farlige fra 2003. I bogens indledende afsnit vises en række virkelige psykopater, som har optrådt i historiens løb som eksempelvis John Lennons stalker og drabsmand. Han fremdrager også visse egenskaber, som er typiske for psykopater. Bogen domineres af en række cases om psykopater i forskellige roller som læge, politiker, journalist etc. Bogens sidste fortælling viser, hvordan en psykopat kan bruge internettet som afløbskanal for sine tilbøjeligheder. Hver beretning følges af psykiaterens kommentar og analyse af personligheden. Meget interessant!.

Siden Day Poulsen skrev 1. udgave, er der kommet adskillige bøger om pæne og mindre pæne i jakkesæt, habitter og i forklædning som chefer fx Forklædt : pæne psykopater og deres ofre, 2007. Denne 2. udgave er udvidet og opfrisket i forhold til 1. udgaven. Nogle afsnit er gennemskrevet, en ekstra psykopat-historie er der blevet plads til, 10 gode råd, hvis man er kommet for tæt på en psykopat, ligesom den er forsynet med en litteraturliste.

Under alle omstændigheder gætter jeg på, at 1. udgaven er godt brugt og trænger til udskiftning. Den nye udgave skal også nok blive efterspurgt.


Ugeskrift for læger [online]

d. 8. sep. 2014

af

af

Per Sørensen

d. 8. sep. 2014