Bøger / faglitteratur / bibliografier

Hverdagslivets rollespil


Beskrivelse


Erving Goffmans hovedværk fra 1959 om menneskers interaktion i hverdagen, den såkaldte mikrosociologi. Indledende afsnit med introduktion af Goffmans samlede forfatterskab og diskussion af de vigtigste tanker og begreber.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2014

af

af

Søren Brunbech

d. 5. nov. 2014

En klassiker i den moderne sociologi der handler om hverdagslivets rollespil. Mest for studerende i sociologi, socialpsykologi og andre samfundsfag.

Der er blandt fagfolk stor interesse for den amerikansk-canadiske sociolog Erving Goffman, der døde i 1982. Det er hans hovedværk fra 1959, der nu oversættes til dansk. Goffman er optaget af menneskers interaktion i hverdagen, den såkaldte mikrosociologi. I sine beskrivelser bruger han metaforer fra teaterverdenen og præsenterer hverdagens samhandlinger som små teaterforestillinger. Han bruger bl.a. begrebet indtryksstyring til at vise, hvordan mennesker er optagede af at styre og kontrollere det indtryk de efterlader hos andre. Et fyldigt, indledende afsnit af sociologerne Michael Hviid Jacobsen og Søren Kristiansen introducerer det samlede forfatterskab og diskuterer de vigtigste tanker og begreber i hans hovedværk.

En spændende analyse af menneskers interaktion med hinanden. Både introduktionen og Goffmans tekst vil også kunne læses af ikke-sociologer.

Vore rollespil i hverdagenSocial samhandling og mikrosociologiHverdagslivet er en oversættelse af samme tekst, men med teksten på norsk og kun titlen dansk. Om Goffman og med tilsvarende målgruppe er Social samhandling og mikrosociologi. Hverdagslivet er noget vanskeligere tilgængeligVore rollespil i hverdagen er en oversættelse af samme tekst, men med teksten på norsk og kun titlen dansk. Om Goffman og med tilsvarende målgruppe er . Hverdagslivet er noget vanskeligere tilgængeligVore rollespil i hverdagen er en oversættelse af samme tekst, men med teksten på norsk og kun titlen dansk. Om Goffman og med tilsvarende målgruppe er Social samhandling og mikrosociologi. er noget vanskeligere tilgængelig.


Kristeligt dagblad

d. 6. jan. 2015

af

af

Nils Gunder Hansen

d. 6. jan. 2015