Bøger / faglitteratur / kogebøger

Hverdagsmad med hamp - det nye superfood


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. dec. 2015

af

af

Henriette Elkjær Smedebøl

d. 7. dec. 2015

Kogebog med opskrifter der indeholder hamp. For alle der interesserer sig for sund kost og nye madtrends.

Bogen indeholder en lang optakt hvor hampens egenskaber beskrives, basisprodukterne fremvises og forfatterne præsenteres. Herefter følger 60 opskrifter på hverdagsmad hvor hamp er en ingrediens. Her er retter der kan bruges til alle dagens måltider og rigtig mange opskrifter der kan bruges til mellemmåltider eller tilbehør. Til slut en forhandlerliste og et register. Forfatterne har ingen sundheds- eller maduddannelse men interesserer sig meget for kost og en sund livsstil. Alle opskrifter er uden gluten og raffineret sukker og de fleste opskrifter er også laktosefri. Bogen er i hardback med mange fotos af ingredienser og færdige retter.

Bogen argumenterer overbevisende for at hamp er et superfood. De fleste af opskrifterne er forholdsvis enkle og tilgængelige at gå til. Layoutet er lækkert med masser af gode billeder og bobler med tips i. Hamp er blevet tilgængeligt i større supermarkeder og vil måske vise sig at være det nye års sundhedsdille.

I 1984 blev Den høje kogebog udgivet første gang. Nærværende bog fokuserer på sundhedsaspekterne ved at indtage hamp, ikke de euforiserende effekter.