Bøger / faglitteratur / øvelser

Hverdagsyoga for god søvn


Beskrivelse


Fokus på betydningen af god søvn, og hvad man helt lavpraktisk kan gøre for at sove bedre ved hjælp af en række elementære yogaøvelser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juni 2017

af

af

Lone Krøgh

d. 1. juni 2017

Alle, der gerne vil sove bedre, kan få gode råd og lette øvelser i denne lille bog om søvn og yoga.

Forfatteren har tidligere skrevet BegynderyogabogenGravidyogabogen og Gravidyogabogen. Denne nye bog handler om søvn, og først er der fokus på betydningen af god søvn, og hvad man helt lavpraktisk kan gøre for at sove bedre. Det drejer sig bl.a. om tanker og afslapning, og i bogens anden del er der en række elementære yogaøvelser, som er gode at falde i søvn på. Det er hatha yoga asanas tilsat meditations- og åndedrætsøvelser, og hver øvelse har et dobbeltopslag med billede og beskrivelse af, hvad øvelsen er god for, og hvordan man udfører den. Øvelserne kræver ingen særlige forudsætninger. Der er forslag til 5 minutters godnatyoga, og efterhånden kan man udvide sit program, så man kommer op på 10, 20 eller 30 minutterForfatteren har tidligere skrevet Begynderyogabogen og . Denne nye bog handler om søvn, og først er der fokus på betydningen af god søvn, og hvad man helt lavpraktisk kan gøre for at sove bedre. Det drejer sig bl.a. om tanker og afslapning, og i bogens anden del er der en række elementære yogaøvelser, som er gode at falde i søvn på. Det er hatha yoga asanas tilsat meditations- og åndedrætsøvelser, og hver øvelse har et dobbeltopslag med billede og beskrivelse af, hvad øvelsen er god for, og hvordan man udfører den. Øvelserne kræver ingen særlige forudsætninger. Der er forslag til 5 minutters godnatyoga, og efterhånden kan man udvide sit program, så man kommer op på 10, 20 eller 30 minutter.

Det overskuelige antal øvelser er lettilgængelige og kan uden videre udføres af enhver. Afsnittet om søvn er inspirerende og ledsaget af elementære og konkrete tips, som alle straks kan gå i gang med. En fin lille bog for dem, der gerne vil have hjælp til at sove bedre og også for dem, der helt nye ud i yoga.

De bedste soveøvelser fra forfatterens tidligere yogabøger er med her og lignende kan findes i generelle bøger om yoga som fx YogaFri af stress med yogaSov godtSøvnkuren og Fri af stress med yoga. Samtidig supplerer den bøger om søvn som fx Sov godt og SøvnkurenDe bedste soveøvelser fra forfatterens tidligere yogabøger er med her og lignende kan findes i generelle bøger om yoga som fx Yoga og . Samtidig supplerer den bøger om søvn som fx Sov godt og SøvnkurenDe bedste soveøvelser fra forfatterens tidligere yogabøger er med her og lignende kan findes i generelle bøger om yoga som fx Yoga og Fri af stress med yoga. Samtidig supplerer den bøger om søvn som fx og SøvnkurenDe bedste soveøvelser fra forfatterens tidligere yogabøger er med her og lignende kan findes i generelle bøger om yoga som fx Yoga og Fri af stress med yoga. Samtidig supplerer den bøger om søvn som fx Sov godt og .