Bøger / faglitteratur

Hvidbogen : essays


Beskrivelse


En skarp og kritisk analyse af det islandske samfunds økonomiske krise og kollaps, som forfatteren i høj grad tilskriver erhvervslivets magt, inkompetente politikere og det kapitalistiske system, der belønnede grådighed og korruption.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. okt. 2009

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 2. okt. 2009

Bogen henvender sig både til interesserede i Island og landets politiske og økonomiske forhold, men vil givet også appellere til flere af Gudmundssons traditionelle læsere.

Udover at være en af Islands mest kendte forfattere er Gudmundsson også en særdeles aktiv samfundsdebattør. I denne hvidbog hudfletter han det islandske finansmarked, forretningsmænd og toneangivende politikere for deres inkompetente forvaltning og ansvarsløse tilgang til og administration af landets økonomiske krise og sammenbrud. Den velskrevne og sarkastiske kritik af tingenes tilstand flettes sammen med forfatterens personlige kommentarer, litterære og kulturelle henvisninger m.v. Tilsammen en alternativ analyse af og forklaring på hvorfor det kunne gå så galt baseret på almindelig indignation og retfærdig harme.

Flere bøger beskæftiger sig med finanskrisen, men ikke meget om Island. En alternativ analyse med en anden vinkel end traditionelle politisk-økonomiske analyser.

Iblandet sort humor og kras samfundskritik analyserer og beskriver forfatteren Islands økonomiske sammenbrud. Han inddrager kulturelle og politiske elementer og giver et facetteret indblik i liberalismens skalten og valten med værdsatte menneskelige værdier til fordel for økonomiske gevinster.


Politiken

d. 25. okt. 2009

af

af

Poul Aarøe Pedersen

d. 25. okt. 2009


Jyllands-posten

d. 27. okt. 2009

af

af

Jakob Levinsen

d. 27. okt. 2009


Berlingske tidende

d. 13. nov. 2009

af

af

Martin Krogh Andersen

d. 13. nov. 2009


Information

d. 19. nov. 2009

af

af

Andreas Harbsmeier

d. 19. nov. 2009