Bøger / skønlitteratur / roman

Hvide nætter


Beskrivelse


Krimi. Vicekriminalkommissær Jimmy Perez fra Shetlandsøerne får denne gang to mord på hånden, da en mand ved en fernisering pludselig kaster sig grædende på knæ, påstår at have hukommelsestab og kort derefter findes hængt. Det andet mord følger kort efter.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. maj 2009

af

af

Sanne Caft

d. 29. maj 2009

Vicekriminalkommissær Jimmy Perez er, trods sit spanskklingende efternavn og mørke farver, så skotsk som nogen. På Shetlandsøerne er det sommer, men idyllen brydes, da en mand findes hængt. Læsere af kriminalromaner med stemning, af romaner med langsom handling men charme, vil tage denne til sig.

Ann Cleeves skriver godt, velfungerende og uden dikkedarer. Hendes hovedperson er ligeså: Jimmy Perez, som vi første gang stiftede bekendtskab med i den velfungerende Sort som ravnen, 2008. I denne vikles han ind en sag med flere mord i det lille og lukkede øsamfund. Sideløbende følges hans privatliv og samarbejdet med kollegerne i den lille politienhed. Forsiden er hvid med et sort/hvidt panorama af en forreven kyststrækning. Bagsideteksten sælger bogen fint. Serietitlen En Jimmy Perez-krimi fremgår tydeligt af forsiden.

Cleeves er blevet sammenlignet med Colin Dexter og Peter Robinson. Han har samme fokus på stemning, miljø og personernes dagligliv, færden og psykologi.

Andet bind med den troværdige og sympatiske vicekriminalkommissær Jimmy Perez fra Shetlandsøerne. Denne gang skal han løse en mordgåde, der har tråde flere årtier tilbage. For læsere af krimier, hvor miljø og stemning vægter lige så højt som krimiintrigen. Velskrevet og velfungerende.


Politiken

d. 29. aug. 2009

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 29. aug. 2009