Bøger / skønlitteratur / roman

Hvide spor


Beskrivelse


Krimi. En ung asiatisk kvinde findes død på toilettet, da toget fra København ankommer til Norrköping. Efterforskningsholdet omkring anklager Jana Berzelius kommer på en svær opgave; især da kvindens rejseledsager er forsvundet.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2015

af

af

Rikke Bruun

d. 6. nov. 2015

På et togtoilet i Norrköping findes en ung asiatisk kvinde død med maven fuld af narkotika. For anklager Jana Berzelius bliver det endnu en sag, der trækker tråde til hendes egen fortid. For krimielskere, der har læst seriens første bind.

En ung asiatisk kvinde findes død på et tog ved ankomsten til Norrköping. Hun var ikke alene på rejsen, men hendes rejsekammerat er forsvundet. Nu er det op til anklager Jana Berzelius at lede efterforskningen af sagen, men hun er stadig selv påvirket af mødet med sin egen fortid - en fortid, der endnu en gang trækker tråde ind i en efterforskning. Kriminalkommisssær Henrik Levin og Mia Bolander følger narkosporet i sagen, og de støder flere gange på en kvinde, der har mange lighedstræk med Jana, mens Jana må gå under jorden for at følge sporet fra fortiden og opsøge den mand, som hun frygter mest. "Hvide spor" er andet bind i serien, som startede med Mærket for livet, 2014.

En spændende krimi, som skiller sig ud med en kvindelig hovedperson, der selv har rigtig meget på spil, og som har noget mere kant end flertallet, og som ikke nødvendigvis følger reglerne.

Listen med nordiske krimier med kvindelige hovedpersoner er efterhånden lang, men en krimi som Jenny Rognebys Leona, 2015 har også en kantet kvindelig hovedperson.


Litteratursiden.dk [online]

d. 16. nov. 2015

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 16. nov. 2015


litteratursiden.dk

d. 16. nov. 2015

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 16. nov. 2015

Vellykket og spændende femi-krimi, hvor den hårdkogte anklager Jana Berzelius kommer meget tæt på sin fortid i jagten på skruppelløse narkobagmænd. Det er en meget grum og overordentlig spændende hist...


Politiken

d. 10. jan. 2016

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 10. jan. 2016


Weekendavisen

d. 19. feb. 2016

af

af

Lars Brix Nielsen

d. 19. feb. 2016