Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Hviin!


Beskrivelse


Tre små, sjove historier om drengen Bertil, der med sine tossede planer og skøre idéer altid kommer galt afsted.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juli 2014

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 22. juli 2014

Sjette bog i serien Beskidte Bertil, som henvender sig til børn fra 3. klasse (ca. 9 år), der holder af sjove og overraskende historier. Oplæsning fra 6 år.

Den kugleskøre dreng, Bertil er hovedperson i bogens tre historier. Det er halloween, hvor Bertil plejer at skræmme livet af alle. Bertil må ikke gå ud og rasle, for han skal passes af bedstemor. Kammeraterne kommer hjem til ham, og de beslutter at lave huset om til et spøgelseshus, som man betaler slik for at besøge. Succesen bliver lidt for stor, da publikum rædselsslagne flygter og efterlader sig al deres slik. I den næste historie skal Bertils familie på landet. Bertil har ikke lyst til at tage med. Han brækker sig på køreturen, og det bliver en kold og uhyggelig nat i huset. I den sidste historie møder vi Bertil i skolen. Han er dårlig til staveord. Ved snyd bliver han udvalgt til en stavekonkurrence, hvor han får hjælp af en kammerat. Bogen er gennemillustreret med skægge sort-hvide stregtegninger, der i høj grad understøtter humoren og er med til at bære læseren igennem bogen.

Bogen ligner de tidligere udgivelser både med udseende, opbygning og illustrationer. Humoren minder om den i bøgerne i serien Olfert & Olfert.

Historierne kan virke lettere overgearede, men bogens humor er populær hos målgruppen - specielt drenge.