Bøger / skønlitteratur / roman

Hvil i fred : krimi


Beskrivelse


Krimi. Et smukt kurbad i den Stockholmske skærgård plages af en seriemorder, og panikken breder sig. Kriminalassistent Emma Sköld er på sagen, og løser til sidst den mystiske sag.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. feb. 2013

af

af

Camilla Sejerøe

d. 20. feb. 2013

Så er der nyt til læsere af den nordiske femi-krimi.

Sofie Sarenbrant er sidste nye skud på stammen inden for nordisk femi-krimi, og hun har allerede et par udgivelser bag sig, nemlig I stedet for dig og Uge 36. Der er dog ingen sammenhæng med denne, der lægger op til en serie med den unge, kvindelige kriminalassistent Emma Sköld. Historien finder sted i udkanten af Stockholm i forstaden Nacka, og nærmere bestemt på kurbadet Yasuragi i skærgården (stedet findes faktisk). Her finder en række mord sted, og sagens komplicerede sammenhæng går langsomt op for både efterforskere og personale. Emma er også udfordret på hjemmefronten, hvor hun forsøger at blive gravid og holde fred med sin søster.

Oplagte sammenligninger er Camilla Läckberg (der da også krediteres i efterskriften) og Liza Marklund.

En fin krimi uden det lille ekstra, der gør den til noget særligt. Man kommer ikke rigtig ind under huden på personerne, og derfor bliver den ikke helt så spændende, som det gode plot og lokation ellers kunne fordre. Men læserne skal nok være der, og som krimi til ferien kan den godt bruges.