Bøger / skønlitteratur / digte

Hvilende timer : naturdigte


Beskrivelse


Naturen og årstidernes skiften beskrives i et tæt poetisk sprog, og hvert digt illustreres af en akvarel af Jens Bredholt.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. nov. 2013

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 4. nov. 2013

En rigtig fin bog, hvor digt og billede følges ad på fornem vis. Helgers digte lader sig ikke umiddelbart indfange, men en øvet læser vil sætte pris på deres kompleksitet.

Erik Helger er en af dansk lyriks mere stille og lavmælte stemmer, og han har i en årrække fået udgivet flere gode digtsamlinger. Den aktuelle bog er meget smuk og udstyret med en nydelig indbinding og trykt på dejligt tykt papir i kvadratisk form. De 25 digte har alle en illustration af kunstneren Jens Bredholt, der er knyttet til Vestjyllands Højskole. Bredholts akvareller fanger farver og stemninger i digtene, som blandt andet behandler årstidernes skiften fra sommerens bragende sol til frostens tindrende klare luft, hvilket gengives i en tæt og knap form med et komplekst poetisk sprog. Forfatteren Henning Mortensen giver digtene sin anbefaling i bogens bagsidetekst.

Af nyere digtsamlinger med naturen som tema kan fremhæves Peter Nielsens Feltstudier og Johannes V. Jensens Årstiderne, som Johannes Larsen har illustreret.

Komplekse naturdigte, som kan formidles til habile digtlæsere.


Kristeligt dagblad

d. 8. jan. 2014

af

af

Claus Grymer

d. 8. jan. 2014