Bøger / faglitteratur / håndbøger

Hvilken plante hvor


Beskrivelse


Anvisninger på hvilke planter, der passer til havens forskellige jordbunds- og klimaforhold samt hvilke planter, der rummer særlige egenskaber, som duft, farver eller specielle vækstformer.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. aug. 2015

af

af

Lone Krøgh

d. 20. aug. 2015

Er man som haveejer, gartner eller landskabsarkitekt i tvivl om hvilke planter, der passer til hvilke jordbundsforhold, og om planternes beskaffenhed i det hele taget, er der hjælp at hente her.

Omfattende opslagsværk af dansk landskabsarkitekt over de sundeste og mest anvendelige planter til danske forhold. Den er inddelt efter jordtyper og voksesteder, egenskaber, årstider, farver og former. For hvert afsnit er der omfattende lister over egnede stauder, sommerblomster, løg, træer, buske og klatreplanter. Desuden skemaer over planternes højde, lys, blomstringstidspunkt, farve og antal pr. kvadratmeter. Register med såvel danske som botaniske navne.

Grundig, systematisk, overskuelig og meget anvendelig bog til den seriøse havejer og til professionelle.

I forhold til 2. udgave fra 2007 er plantesortimentet ændret en smule. Nogle planter er kommet til, mens andre er forsvundet. Opbygningen er den samme. Layoutet er fornyet lidt, og billedmaterialet er stort set uændret. Som forfatteren skriver i sit forord, kan bogen ikke stå alene, da en del praktisk viden om havebrug forudsættes bekendt, ligesom leksikalsk viden må søges i andre havebøger. Er gamle udgaver slidte, kan de med fordel erstattes af denne.


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 1999

af

af

Knud Weile

d. 8. okt. 1999

Skal man til at skabe en helt ny have, lave en gammel have om eller bare indrette et nyt spændende bed, står man sig ved først at konsultere dette gennemarbejdede opslagsværk. Her har forfatteren samlet en guldgrube af oplysninger om ca. 2.500 haveplanter på baggrund af studier af havelitteraturen og mange års arbejde med planter. Den praktiske brug af planter og de enkelte væksters egenskaber beskrives grundigt, og forfatterens haveplaner med smukke og velafstemte sammenplantninger er vist på detaljerede (men lidt gnidrede) akvareller. Der er masser af spændende og brugbare planteforslag for enhver haveejer – f.eks. de bedste planter til de 8 almindeligste danske jordtyper, fuglevenlige planter, planter til de forskellige årstider, planter i forskellige farver, planter der tåles af allergikere. Der forudsættes en vis grundlæggende haveviden hos læseren, og bogens mange skematiske oplysninger bør, som det også anføres i forordet, suppleres med opslag i andre havebøger. Selvom næsten en tredjedel af bogen er planteskemaer og registre, og hvert afsnit afsluttes af lange plantelister, er der også blevet plads til en velfungerende tekstdel og mange flotte illustrationer af havemiljøer og planter. Det er således både en læseværdig, inspirerende og informationsrig havebog med praktisk anvendelige oplysninger og idéer for enhver haveejer.


Berlingske tidende

d. 12. dec. 1999

af

af

Mette Østergaard

d. 12. dec. 1999


Fra kvangård til humlekule

Nr. 29 (1999)

af

af

Johan Lange

Nr. 29 (1999)


Haven

Årg. 99, nr. 12 (1999)

af

af

Laila Sølager Sørensen

Årg. 99, nr. 12 (1999)


Haven

Årg. 108, nr. 6 (2008)

af

af

Bente Holm

Årg. 108, nr. 6 (2008)