Bøger / skønlitteratur / roman

Hvis der skulle komme et menneske forbi


Beskrivelse


På en gård langt ude på landet ved Skive bor Tue med sin familie. Da en lillesøster dør ved fødslen, synker hans mor ned i en depression. Faderen er forgældet og frustreret, og det går ind imellem ud over børnene. I skolen bliver der ikke grebet ind, selvom Tue nogle gange har et blåt øje, men han klarer sig på trods.

Anmeldelser (12)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. jan. 2017

af

af

Jette Landberg

d. 20. jan. 2017

På en gang hjerteskærende og absurd komisk er denne fine udviklingsroman, der delvis bygger på den 21-årige forfatters noget blandede barndom for enden af en grusvej i Nørre Ørum ved Skive. Faderen er frustreret, økonomien i ruiner og moderen depressiv. For alle læsere af fx Erling Jepsen og Riebnitzsky.

Tue er ældste barn på en forgældet og forfalden gård. Da moderen føder et dødfødt barn, får hun en varig depression. Hun spiller Casino på computeren hele dagen, mens børnene må klare sig, og faderen bliver mere og mere frustreret, hvilket især går ud over Tue. Finanskrisen kradser, og da en farbror låner dem penge, gør det dem fuldstændige afhængige af ham. I skolen er Tue ikke populær, han laver ofte ulykker, men han klarer sig, lader sig egentlig ikke slå ud. Hovedpersonen hedder Tue og ikke Thomas, så der er ikke tale om en selvbiografi, men alligevel meget tæt på. Det er Thomas Korsgaards debutroman, han er 21 år og har gået på Zetlands talenthold.

Fantastisk debut, tænk at være 21 år og så allerede kunne skrive sådan. Den sorte, underspillede humor og absurditet er fint balanceret med alvor og drengens ensomhed, samtidig rummer romanen også kærlighed til familien.

Erling Jepsen er oplagt at sammenligne med, selvom han var meget ældre, da han skrev om sin dysfunktionelle familie i Kunsten at græde i kor. Kan man lide ham, vil man også synes om Korsgaard.


Ugeskrift for læger [online]

d. 8. aug. 2022

af

af

Jørgen Skadborg

d. 8. aug. 2022


litteratursiden.dk

d. 17. feb. 2017

af

af

Line Hoffgaard

d. 17. feb. 2017

Debutromanen om en drengs miserable opvækst i en socialt belastet familie ude på landet er stærk læsning. Thomas Korsgaard debuterer blot 21 år gammel med denne medrivende fortælling om en barndom på...


Jyllands-posten

d. 6. feb. 2017

af

af

Erik Svendsen

d. 6. feb. 2017


Berlingske tidende

d. 4. feb. 2017

af

af

Søren Kassebeer

d. 4. feb. 2017


Information

d. 4. feb. 2017

af

af

Tue Andersen Nexø

d. 4. feb. 2017


Kristeligt dagblad

d. 4. feb. 2017

af

af

Svend Skriver

d. 4. feb. 2017


Weekendavisen

d. 3. feb. 2017

af

af

Klaus Rothstein

d. 3. feb. 2017