Bøger / faglitteratur / bibliografier

Hvis Grønland river sig løs : en rejse i kongerigets sprækker


Beskrivelse


Beskrivelse af de udfordringer, som Grønland står overfor på vejen til løsrivelse, bl.a. styrkeprøven mod Danmark, hvor stærke kræfter arbejder på at gøre kongeriget til en arktisk stormagt, samt om den politiske situation i Grønland.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. mar. 2018

af

af

Rikke Bruun

d. 22. mar. 2018

I Grønland fylder debatten om løsrivelsen fra Danmark meget, og med denne bog får alle med interesse i Grønland en stor indsigt i aspekterne og konsekvenserne for både Grønland og Danmark, men også for den politiske situation i Arktis.

98 procent af det danske kongerige udgøres af Grønland, men med en befolkning på 57.000 er der mange uafklarede spørgsmål, når det kommer til ønsket om selvstændighed. I denne bog tager journalist Martin Breum os med igennem mange af de udfordringer, som Grønland står overfor på vejen til løsrivelse. En lang række centrale personer såsom landstyreformand Kim Kielsen, statsminister Lars Løkke Rasmussen og formanden for Socialdemokratiet Mette Frederiksen udtaler sig om deres syn på en eventuel løsrivelse, samtidig med at en lang række forhold i Arktis belyses herunder forholdet til USA.

En vigtig bog, som giver læseren en stor indsigt i debatten om Grønlands løsrivelse fra rigsfællesskabet og den politiske situation i Grønland.

Forfatteren har tidligere udgivet Når isen forsvinderBalladen om GrønlandKajs Grønlandskrønike og Balladen om Grønland om forholdet imellem Danmark og Grønland. Desuden kan Kajs Grønlandskrønike læses for få større kendskab til udviklingen i det politiske Grønland igennem 65 årForfatteren har tidligere udgivet Når isen forsvinder og om forholdet imellem Danmark og Grønland. Desuden kan Kajs Grønlandskrønike læses for få større kendskab til udviklingen i det politiske Grønland igennem 65 årForfatteren har tidligere udgivet Når isen forsvinder og Balladen om Grønland om forholdet imellem Danmark og Grønland. Desuden kan læses for få større kendskab til udviklingen i det politiske Grønland igennem 65 år.


Jyllands-posten

d. 15. apr. 2018

af

af

Lars Ole Knippel

d. 15. apr. 2018


Weekendavisen

d. 20. apr. 2018

af

af

Mikkel Vedby Rasmussen

d. 20. apr. 2018


Social kritik

Årg. 30, nr. 155 (2018)

af

af

Steven Casper Arnfjord

Årg. 30, nr. 155 (2018)