Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hvis jeg var din pige


Beskrivelse


Amanda er den nye pige i klassen. Ligesom alle andre vil hun gerne passe ind, få venner og måske blive kærester med klassens sødeste fyr. Men Amanda har en stor hemmelighed, der gør at hun ikke tør at stole på nogen. Hun er døbt Andrew og har kun været en pige i et år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2016

af

af

Christine Christensen

d. 27. sep. 2016

Nogle gange føles det helt umuligt at skulle sammenligne det, der er indeni, med det man viser udenpå. Til læsere af realistiske kærlighedshistorier og YA generelt.

Andrew har ingen venner, han lever et liv med endeløse aftener og weekender foran computeren. Hverdagen er plaget af skam og depression og angsten for den latterliggørelse, afstandtagen og vold, der uafvendeligt følger hans forsøg på at åbne sig for andre og vise dem tillid. Andrew har nemlig kun én drøm; drømmen om at leve som pige, gå i pigetøj og blive kæreste med drenge, drømmen om at være udenpå som han føler sig indeni. Da det endelig lykkes ham at blive til Amanda efter en omfattende operation, ser det ud til, at hun vil få det liv, hun altid har drømt om, men da hun forelsker sig i den jævnaldrende Grant må hun tage stilling til om hun skal afsløre sin fortid, eller om sandheden vil ændre alt.

Tonen er alvorlig og Andrews historie barsk og til tider forstemmende. Alligevel er det en bog med både håb og kærlighed og troen på, at det kan lykkes at leve i overensstemmelse med den man er inderst inde. Lettilgængelig og velskrevet. Forfatteren er selv transkønnet, men bogen er ikke en selvbiografi.

GeorgeDrengDet er kærligt ment handler om , der føler sig som en pige, men er for en yngre aldersgruppe. I Dreng er det en pige, der ønsker sig at blive dreng. Fagbogen Det er kærligt ment indeholder beretninger om unge fra LGBT-miljøetGeorge handler om George, der føler sig som en pige, men er for en yngre aldersgruppe. I er det en pige, der ønsker sig at blive dreng. Fagbogen Det er kærligt ment indeholder beretninger om unge fra LGBT-miljøetGeorge handler om George, der føler sig som en pige, men er for en yngre aldersgruppe. I Dreng er det en pige, der ønsker sig at blive dreng. Fagbogen indeholder beretninger om unge fra LGBT-miljøet.