Bøger / skønlitteratur / roman

Hviskeleg : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi. Paul Hjelm er chef for Opcop, en ny operativ enhed under Europol. Gruppens første sag begynder i Sverige og viser sig at være vidtforgrenet uden respekt for landegrænser eller menneskeliv.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. sep. 2011

af

af

Lone Krøgh

d. 1. sep. 2011

Arne Dahl er tilbage i fin stil med en ny krimiserie, der vil begejstre hans mange læsere. Nye kan til nød begynde her, selv om jeg til enhver tid vil anbefale at starte med prologen; den fremragende serie i 10 bind om A-gruppen.

Svensk politis legendariske A-gruppe er nedlagt, men en del af medlemmerne genforenes i Opcop, som er en ny operativ enhed under Europol med hjemsted i Haag. Paul Hjelm er leder og har sammensat en gruppe med medlemmer fra mange europæiske lande og med overvægt fra Sverige. Gruppens første sag er en række episoder, som tilsyneladende ikke har noget med hinanden at gøre, men som viser sig at være et resultat af næsten uigennemskuelig international økonomisk kriminalitet. Dahl er som altid uhyre velskrivende og formår umærkeligt at føre læseren ind i et kompliceret og fascinerende plot.

Arne Dahl (f. 1963) skriver nogle af Skandinaviens bedste krimier, som ikke alene er velskrevne og elementært spændende, men også leverer genuine og overbevisende skildringer af forbrydelsens element og af de involverede politifolks professionelle og private udvikling. Kan sammenlignes og så alligevel ikke med svenske Åke Edwardson, som er mere dyster i tonen.

Ny serie af Arne Dahl har set dagens lys og er kommet fint fra start. Den er velskrevet og så spændende på den "dahlske" måde, at man helst læser bogen i ét stræk. En række nye gennemgående personer er introduceret, og det skal blive interessant at følge dem og deres idiosynkrasier i seriens kommende bind.


litteratursiden.dk

d. 26. sep. 2011

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 26. sep. 2011

Herligt og glædeligt gensyn med nogle af personerne fra Arne Dahls nedlagte A-gruppe. Europol sender et par mand over fra Haag. Du skal samarbejde med dem, men ikke med nogen andre . Et par mand fra ...


Berlingske tidende

d. 16. sep. 2011

af

af

Mette Strømfeldt

d. 16. sep. 2011


Jyllands-posten

d. 21. sep. 2011

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 21. sep. 2011


Kristeligt dagblad

d. 26. sep. 2011

af

af

Mie Petersen

d. 26. sep. 2011


Kristeligt dagblad

d. 5. nov. 2011

af

af

Mie Petersen

d. 5. nov. 2011