Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hvor de gamle visner


Beskrivelse


Anita er ansat på et ældrecenters demensafsnit, hvor der er mærkelige lyde i ventilationsanlægget og efter en mareridtsagtig nat begynder de gamle at dø.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2008

af

af

Per Månson

d. 18. dec. 2008

Selv om bogen kan bruges som et debatindlæg om måden, vi behandler vore demente medborgere på, er den nok mest henvendt til yngre gyserfans.

Kamp har tidligere udgivet to bínd i den humoristiske fantasy-serie Bobs saga og skolegyseren Fordærv. I den nye roman trækker han på sine erfaringer fra arbejde på diverse afdelinger med demente patienter og beskriver de horrible forhold, samfundet tilbyder de ældre og de ansatte. Det tilsætter han så en portion horror, hvor der sker mærkelige ting i ventilationssystemerne, og hvor der tilsyneladende er en dødsengel blandt patienterne. Det er en velfortalt, men meget lille historie, der snildt kunne have været en novelle i min ungdoms Gys & Gru-blade.

Læsere af Dennis Jürgensens ungdomsgysere kan snildt være med her.

En letlæst gyser for især unge læsere.


litteratursiden.dk

d. 2. feb. 2009

af

af

Jette Holst

d. 2. feb. 2009

Anita er social- og sundhedshjælper på Holmegårdens Ældrecenter på afsnittet for demente - blandt personalet kaldet Demensen. Efter en vagt hvor hun har skullet oplære en ny medarbejder, bliver hun sa...


Himmelskibet

Nr. 19 (2008/2009)

af

af

Thomas Winther

Nr. 19 (2008/2009)