Bøger / skønlitteratur / roman

Hvor der er fugle


Beskrivelse


Johan vil arbejde som fyrpasser, men det kræver at han er gift. Han gifter sig derfor af nød med Marie og ikke med hans store kærlighed, Hannah, da hun venter barn med en anden. Det bliver et ulykkeligt liv for Johan.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. apr. 2017

af

af

Sanne Mendel

d. 27. apr. 2017

Gribende og velskrevet slægtsroman med en overraskende slutning. Om den ulykkelige fyrpasser Johan, hans kone Marie og deres børn som lever ud for øen Uthaug i Norge. For læsere af slægtsromaner.

Slægtsroman af Maren Uthaug. Johan vil være fyrpasser men skal være gift først og derfor gifter han sig af nød med pigen Marie, selvom det er Hannah han elsker. Hannah bærer en anden mands barn. Johan og Marie bosætter sig på et fyrtårn tæt ved byen Uthaug i Norge. Men Johan elsker ikke Marie og han er dybt ulykkelig og længes efter Hannah. Marie bliver hurtigt efter ægteskabet gravid og føder datteren Darling. Vi følger familiens liv og de efterfølgende børns opvækst. Men Johan forbliver ulykkelig i fyrtårnet og føler sig snydt af livet men ikke alt og alle er som først antaget.

Fantastisk medrivende bog, hvor læseren er fængslet fra første til sidste side. En virkelig god læseoplevelse.

Ønskes en anden gribende slægtsroman som foregår i Norge og i omtrent samme tidsperiode, kan Morten Ramslands roman Hundehoved anbefales.


litteratursiden.dk

d. 5. maj 2017

af

af

Line Hoffgaard

d. 5. maj 2017

Medrivende slægtsroman fra et vindblæst Norge om blodskam, familiehemmeligheder, ulykkelig kærlighed og længslen efter et andet liv. Maren Uthaugs nye slægtsroman udspiller sig på Norges vestkyst i fø...


Politiken

d. 21. maj 2017

af

af

Lilian Munk Rösing

d. 21. maj 2017


Jyllands-posten

d. 6. maj 2017

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 6. maj 2017


Kristeligt dagblad

d. 13. maj 2017

af

af

Mai Misfeldt

d. 13. maj 2017


Weekendavisen

d. 5. maj 2017

af

af

Klaus Rothstein

d. 5. maj 2017