Bøger / skønlitteratur / roman

Hvor der er vilje


Beskrivelse


Harry klarer sig godt på trods af en fattig opvækst. Sandheden om hans fars død, får dog vidtrækkende konsekvenser. Roman om klasseforskelle, familiehemmeligheder og kærlighed i mellemkrigstidens England.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 2016

af

af

Anette B. L Svendsen

d. 30. sep. 2016

Roman om klasseforskelle, familiehemmeligheder og kærlighed i mellemkrigstidens England. På trods af en fattig opvækst klarer Harry sig godt i skolen. Sandheden om hans fars død ændrer dog hans liv dramatisk. Der er fart over feltet i denne pageturner til både mænd og kvinder.

Harry Clifton vokser op i den fattige del af havnebyen Bristol. Hans far, der var havnearbejder, blev dræbt i 1. verdenskrig og hans mor er en hårdtarbejdende enke. Hun ønsker et bedre liv for drengen og gennem kirkekoret får han mulighed for at starte i en privatskole. Her bliver han dannet og uddannet, men det vigtigste er de venskaber, der skabes på tværs af klasseskel. Da Harry opdager sandheden om sin fars død, bliver hele hans liv forandret og så begynder 2. verdenskrig. Bogen er første bind i "Clifton-krøniken".

En rigtig pageturner, hvor underholdningen er i højsæde og en række dramatiske begivenheder driver fortællingen frem. Man keder sig ikke undervejs og forfatteren undgår behændigt lange forklaringer ved små hop i tiden. Velskrevet underholdning, hvor alle kan være med.

En oplagt sammenligning er Ken Folletts serie "Century trilogien", se fx Giganternes faldBrobyggerne. Derudover kan nævnes Jan Guillous serie "Det store århundrede" med fx Brobyggerne samt forfatteren Edward Rutherfurds forfatterskabEn oplagt sammenligning er Ken Folletts serie "Century trilogien", se fx Giganternes fald. Derudover kan nævnes Jan Guillous serie "Det store århundrede" med fx samt forfatteren Edward Rutherfurds forfatterskab.


litteratursiden.dk

d. 11. okt. 2016

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 11. okt. 2016

Underholdende slægtsroman, der har det hele: venskab, kærlighed, svigt, økonomisk ulighed, løgne og fortielser. Historien er fortalt, så siderne næsten vender sig selv. 'Clifton-krøniken', som serien...


Weekendavisen

d. 6. jan. 2017

af

af

Katinka Bruhn

d. 6. jan. 2017