Bøger / skønlitteratur til børn / billedbøger

Hvor er Alfons Åberg?


Beskrivelse


Alfons har gemt sig. Kan du hjælpe med at finde ham? Sød bog for børn fra 1-3 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2021

af

af

Marianne Agger

d. 8. okt. 2021

Alfons har gemt sig. Kan du hjælpe med at finde ham? Sød bog for børn fra 1-3 år.

To bøger med papsider om Alfons Åberg. I "Hvad laver Alfons Åbergs far?" finder man ud af, hvad Alfons' far laver i løbet af en dag. Han har mange forskellige opgaver som fx at lave mad, læse avis, sove lur, kramme Alfons, hænge vasketøj op og ikke mindst læse godnathistorie for Alfons. I "Hvor er Alfons Åberg?" leger Alfons gemmeleg. Hvor mon han gemmer sig? Måske under bordet, på stigen, bag gardinet, mellem Svipper og far eller i hans seng? Til hvert opslag er der en kort tekst til tegningerne, der forklarer, hvad der sker og stiller direkte spørgsmål til læseren.

To fine bøger om Alfons, der er lavet helt i Gunilla Bergströms ånd. De fungerer godt som introduktion til Alfons for de allermindste, der kan lære ham lidt at kende, inden de bliver gamle nok til billedbøgerne om Alfons og hans far. I "Hvad laver Alfons Åbergs far" vil børn sikkert genkende mange af de gøremål, som Alfons' far udfører, og i "Hvor er Alfons?" er det en ekstra bonus, at man også lærer om forholdsord. Papsiderne virker solide.

Der findes også Alfons ÅbergPippi Langstrømpe : jeg kan! Kan du?, som henvender sig til mindre børn. Konceptmæssigt minder denne bog om Pippi Langstrømpe, der også introducerer en kendt og elsket børnebogsfigur for børn fra 1-3 årDer findes også Alfons Åberg : jeg kan! Kan du?, som henvender sig til mindre børn. Konceptmæssigt minder denne bog om , der også introducerer en kendt og elsket børnebogsfigur for børn fra 1-3 år.Informationer og udgaver