Bøger / skønlitteratur til børn

Hvor er ballade-Alfons?


Beskrivelse


Billedbog. Alfons Åberg er 7 år og skal starte i skolen. Han er bange, nysgerrig og lidt urolig og glemmer helt at lave ballade.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Jette Beider (skole)

d. 18. dec. 2018

En ny bog om Afons Åberg - den niende i serien! Alfons er nu 7 år, han skal i skole - men er slet ikke, som han plejer at være. Han roder ikke mere, han glemmer ikke tiden, han griser ikkemere - nej, hans far er meget bekymret over, hvor tavs, stille og ordentlig Alfons er blevet. Faderen snakker med ham om, at alle, der skal til at starte i skolen, er lidt bange og urolige for detnye og ukendte, de skal begynde på. Men næste dag går han alligevel ligesom alle de andre skolebegyndere lidt bekymret i skole! I klassen fortæller læreren dem en hemmelighed. Alle i klassen hardet straks meget bedre og da Alfons kommer hjem er han igen næsten den "gamle" Alfons. Han ved nemlig nu, at det var læreren der aftenen før havde været mest urolig over alle de nye børn ogforældre, hun ikke kendte. Det havde Alfons og hans far slet ikke tænkt på. Det nye og ukendte foruroliger både børn og voksne. Bogen på 31 sider er med illustrationer og format som de øvrigeAlfons-bøger. Bogen anbefales tilskolebibliotekets udlån - også selvom de øvrige bøger i serien ikke er anskaffet.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Heddi Mortensen

d. 18. dec. 2018

I denne niende bog om Alfons er han blevet 7 år. Men til faderens bekymring er Alfons ikke, som han plejer at være. Han gør hvad der bliver sagt, er ikke sjusket, men ordentlig og megetalvorlig. Faderen gætter med psykologisk indsigt gninden til Alfons' ændrede opførsel. Og aftenen før skolen starter, fortæller han Alfons, at alle børn på 7 år overalt i landet i dette øjeblik erbange. Næste dag i skolen (hvor faderen i øvrigt ikke er med inde) viser det sig, at den, der har været allermest bange, er læreren. Hun har både måttet købe ny kjole og været hos frisøren for atafs'rve selvsikkerheden. Igen en pragtfuld Alfons bog. Det lykkes forfatteren både at gøre et meget konkret og individuelt problem alment og at parallellisere barnets angst med den voksnesusikkerhed. Bogen er naturligvis oplagt i forbindelse med skolestart, men henvender sig i øvrigt til alle, der holder af Alfons.


Jyllands-posten

d. 18. dec. 1982

af

af

Ellen Buttenschøn

d. 18. dec. 1982