Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hvor er Laura?


Beskrivelse


Krimi. Laura er forsvundet og al eftersøgning har været forgæves. Da Tobias og Oliver tager ud for at lede efter hende, befinder de sig pludselig i overhængende livsfare.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. jan. 2011

af

af

Mads Overmark

d. 17. jan. 2011

Bogen henvender sig til børn i 4.-5. klasse, for 10-12 år. Den kan bruges som en del af arbejdet med indholdslæsning og hastighedstræning. Den kan også udgøre en del af et kursus i krimigenren eller fantastiske fortællinger. Den svage læser kan måske godt blive forvirret over skiftende synsvinkler og bør have noget hjælp af en voksen. Bogen kan også bruges til fritidslæsning.

Kriminalfortælling om en kidnappet pige. Mistanken retter sig hurtigt mod en lokal særling. Oliver og Tobias tager ud til ham for at se om de kan finde ud af noget. Meget er galt hos manden, men pigen finder de ikke. Hun skal findes et helt andet sted. Som i de andre bøger i serien er handlingen intensiv og alligevel overskuelig for læseren. Plottet kan godt virke lidt for oplagt for voksenlæseren, men det er langt fra givet, at børnene har det på samme måde. Sproget er enkelt og layoutet er læsevenligt. Forsiden er ikke rigtig vellykket, men let genkendelig for seriens mange fans.

Mange kriminalfortællinger for målgruppen er blandet med fantastiske elementer, fx serierne Jack Stump og Cirkusdetektiverne. Det er ikke tilfældet her og er en behagelig afveksling.

God og pænt underholdende bog, som dog ikke når helt op på det høje niveau, mange af de andre bøger i serien Koldt blod har.