Bøger / faglitteratur

Hvor er pointen? : kommunikationsfaglige vinkler på argumentation


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. sep. 2011

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 2. sep. 2011

Akademisk antologi primært til videregående studerende indenfor kommunikation.

Seks kommunikationsforskere fra Roskilde Universitet skriver antologi om kommunikationsfaglige vinkler på argumentation. Redigeret af Henrik Juel, der er én af de 6, og som skriver 2 af bogens kapitler. Indledningen forklarer bl.a. om baggrunden: "Vi kom en dag til at snakke om, at vi oplevede en stor afstand mellem teori og praksis, når det gjaldt om at beskrive, analysere og forstå, hvordan argumentation faktisk foregik i forskellige situationer og i forskellige medier". Bogen har nyttig oversigt over de 7 kapitler, men kræver akademisk forhåndsviden. Et eksempel er Jody Shaws bidrag: "Appelformer som argumentation", hvor JS fx analyserer Al Gores "An inconveniant truth". De seks forskere er Jody Shaw, Henrik Juel, Jan Foght Mikkelsen, Sanne Knudsen, Leif Becker Jensen og Karsten Pedersen. Bogens eksempler og analyser er meget aktuelle, fx analyseres i Henrik Juels afsluttende kapitel en mediesag, hvor gruppeeksamen genovervejes af den i skrivende stund siddende regering.

Om nogenlunde samme emner fx Retorik der flytter stemmer : hvordan man overbeviser i offentlig debat, 3.udg. 2011, og debatbogen De svarer ikke : fordummende uskikke i den politiske debat også fra 2011.

Akademisk antologi med en relativt snæver målgruppe. For de større biblioteker i områder med videregående uddannelsesinstitutioner.