Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hvor er ulven?


Beskrivelse


Drengen synes det er sjovt at råbe: "Ulven kommer", selvom det er falsk alarm. Bare at se deres forbavsede ansigter, er det hele værd. Men efter at have råbt et par gange kommer ulven virkelig - og så er der ingen hjælp at hente.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. jan. 2012

af

af

Jesper Holtoug

d. 27. jan. 2012

En fin, ny udgivelse i serien Mini PS for absolutte begynderlæsere. Den lille, lækre kvadratiske bog skal nok i kraft af sin dramatiske omslagstegning og sin titel blive lokket i hænderne på læsestartere allerede fra slutningen af børnehavealderen.

Historien er Æsops gamle eventyr: "Ulven kommer" - bedre kendt som Peter og ulven, som er gengivet i utallige versioner, blandt andet i Prokof'evs kendte børnesymfoni. Et lille moraliserende eventyr om at tage det alvorlige alvorligt og ikke lave falsk alarm. Grete Sonne, som kendes for mange andre bøger i denne serie, fortæller eventyret så kort, som det overhovedet er muligt. Ganske få ord på hver side og mange gentagelser. Enklere kan det ikke gøres. De fine illustrationer letter desuden læsningen og tilføjer samtidig historien et særligt strejf af lune og uhøjtidelighed.

Æsops gamle eventyr minder selvfølgelig om talrige andre fabler og eventyr, men stil og form genkendes især i seriens andre udgivelser og tilsvarende letlæsningsserier.

Et fint lille eventyr, som er fortalt så enkelt, som det kan lade sig gøre. Illustrationerne fungerer fint - både pædagogisk og kunstnerisk.