Bøger / faglitteratur / biografier

Hvor herligt at være her : Paula Modersohn-Beckers liv


Beskrivelse


Portræt af den tyske maler Paula Modersohn-Becker (1876-1907). Hun var medlem af det tyske kunstnerkollektiv Worpswede og malede over 700 billeder i sin forholdsvis korte karriere og regnes for en af de vigtigste repræsentanter for den tidlige ekspressionisme.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. okt. 2017

af

af

Sanne Caft

d. 12. okt. 2017

Kunstnerbiografi om en betydningsfuld og dog forholdsvis ukendt maler - tyske Paula Modersohn-Becker. Forfatterens næsten skønlitterære elegante stil gør den også egnet til læsere af skønlitteratur og historiske biografier.

Franske Marie Darrieussecq har skrevet en gennemgang af kunstnerinden Paula Modersohn-Beckers liv og tidlige død som 31-årig. Paula var medlem af det tyske kunstnerkollektiv Worpswede og malede over 700 billeder i sin forholdsvis korte karriere. Flere af billederne er gengivet i farve midt i bogen. Et kvindeportræt med stålsat blik pryder forsiden.

Man mærker tydeligt forfatterens skønlitterære baggrund i den suveræne sprogbeherskelse, der også skyldes Sofie Vestergaard Jørgensens elegante oversættelse. I korte afsnit foldes en på en gang opløftende og tragisk historie ud om en pige og kvinde, der trods tidsånden og omgivelsernes insisteren på kvindens primære rolle som mor og hustru, fandt sit kunstneriske virke og sin sjæl.

Man skal holde meget af mændSolangeTom er dødPaula Modersohn-Becker handler om kærlighed og identitet, ligesom Solange og Tom er død, der også kredser om tab og kærlighed. På denne måde lægge denne biografi sig i sporet af forfatterens øvrige oevre rent tematisk. Af biografier om Paula findes der ikke andet på dansk, men en indføring er nævnt i Louisianas katalog Paula Modersohn-BeckerMan skal holde meget af mænd handler om kærlighed og identitet, ligesom og Tom er død, der også kredser om tab og kærlighed. På denne måde lægge denne biografi sig i sporet af forfatterens øvrige oevre rent tematisk. Af biografier om Paula findes der ikke andet på dansk, men en indføring er nævnt i Louisianas katalog Paula Modersohn-BeckerMan skal holde meget af mænd handler om kærlighed og identitet, ligesom Solange og , der også kredser om tab og kærlighed. På denne måde lægge denne biografi sig i sporet af forfatterens øvrige oevre rent tematisk. Af biografier om Paula findes der ikke andet på dansk, men en indføring er nævnt i Louisianas katalog Paula Modersohn-BeckerMan skal holde meget af mænd handler om kærlighed og identitet, ligesom Solange og Tom er død, der også kredser om tab og kærlighed. På denne måde lægge denne biografi sig i sporet af forfatterens øvrige oevre rent tematisk. Af biografier om Paula findes der ikke andet på dansk, men en indføring er nævnt i Louisianas katalog .


litteratursiden.dk

d. 1. dec. 2017

af

af

Rikke Bødker

d. 1. dec. 2017

Spændende og intens kunstnerbiografi om Paula Modersohn-Beckers anderledes tilgang til malerkunsten. Paula Modersohn-Beckers begyndte allerede tidligt at male. Efter hun blev gift, fandt hun det dog s...


Jyllands-posten

d. 7. jan. 2018

af

af

Katrine Sommer Boysen (f. 1980)

d. 7. jan. 2018


Weekendavisen

d. 17. okt. 2017

af

af

Jørgen Herman Monrad

d. 17. okt. 2017


Standart

Årg. 32 nr. 2 (2018

af

af

Henning Goldbæk

Årg. 32 nr. 2 (2018