Bøger / faglitteratur

Hvor jernkorsene gror


Beskrivelse


Fotograf Jan Grarup (f. 1968) fortæller om sine rejser til krigs- og katastrofeområder - og om de personlige omkostninger, et liv i skudlinjen har haft; om alkohol- og narkomisbrug, skilsmisser og posttraumatisk stress og om menneskeskæbner, han aldrig kan slippe igen.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. sep. 2019

af

af

Kent Skov

d. 20. sep. 2019

Spændende biografi om den danske prisbelønnede krigsfotograf Jan Grarup. For interesserede i fotojournalistik, krigsreportage og gode biografier.

Grarup har som reportagefotograf altid dækket verdens brændpunkter, hvor nøden er størst og katastrofen tættest på. Han var så heldig og dygtig at han kom i lære som fotoelev allerede som 18-årig på Helsingør Tidende og snart derefter på Ekstrabladet og igen derefter på Politiken. Han har således meget tidligt arbejdet sammen med de bedste pressefotografer og krigsreportere - både herhjemme og internationalt, Jan Unger, Per Folkver, Mark Crosset m.fl. Det er i høj grad arbejdet i krigszonerne i Irak, Jugoslavien og Rwanda, han beretter kronologisk om her i perioden fra 1981-2018. Bogen gengiver en del af Grarups egne s/h billeder samt nogle privatfotos.

Grarup giver et blændende og nærgående indblik i sit liv som reportagefotograf. Han er både ærlig og hudløs omkring sit arbejde og formår fint at formidle de mange dramatiske situationer, han har været tæt på. Man får et sjældent indblik i de grusomme forhold, som reporterne lever i og med under deres arbejde. Interessant er det også at følge Grarups indre ambition om at blive en stadig bedre fotograf også på toppen af karriere og anerkendelse. Jakob Fälling står for den gode tekst.

Om fotoreportage som journalistisk genre findes også Det nødvendige fotografiShadowland. Grarup har udgiver flere reportagebøger, bl.a. ShadowlandOm fotoreportage som journalistisk genre findes også Det nødvendige fotografi. Grarup har udgiver flere reportagebøger, bl.a. .


litteratursiden.dk

d. 18. okt. 2019

af

af

Per Eilif Månson

d. 18. okt. 2019

Den prisvindende fotograf Jan Grarup fortæller om sine rejser til verdens brændpunkter og de personlige omkostninger. Både billeder og tekst er barsk, men nødvendig, læsning, hvis man tør bevæge sig u...


Kristeligt dagblad

d. 25. okt. 2019

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 25. okt. 2019


Information

d. 4. okt. 2019

af

af

Lasse Jensen (f. 1946-12-23)

d. 4. okt. 2019


Weekendavisen

d. 20. sep. 2019

af

af

Magnus Boding Hansen

d. 20. sep. 2019


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 225 (2020)

af

af

Axel Moos

Nr. 225 (2020)