Bøger / faglitteratur / erindringer

Hvor lagde jeg babyen? : afsløringer fra en nybagt mor


Beskrivelse


Humoristisk og åbenhjertig dagbogsberetning om den første tid som nybagt mor.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. jan. 2009

af

af

Kirsten Marie Hansen

d. 21. jan. 2009

Denne bog er simpelthen god underholdning til alle mødre - både kommende mødre, nybagte mødre og flergangsmødre - der garanteret vil kunne finde et eller andet genkendeligt ved Julia Lahmes beskrivelse af omstillingen fra ikke-mor til mor.

Hvor lagde jeg babyen? er skrevet i dagbogsform med undertitlen: Afsløringer fra en nybagt mor. Bogen skildrer en nybagt mors hverdag og de mange forestillinger hun gør sig om det nye liv med den lille. Handlingen starter i ventetiden inden barnets ankomst i januar og slutter i september, da barselsorloven er forbi. I den tid fortæller hun om de mange sammenstød med egne forventninger, blandingen af lykke og frustration, træthed, bedsteforældres velmente men ofte uvelkomne indblanding, parforholdets nærhed eller mangel på samme, og en lang række andre desperate følelser. Forfatteren Julia Lahme (f. 1977) er cand.mag. i etnologi og chefredaktør på dansk Cosmopolitan. Bogen er skrevet på baggrund af hendes egne erfaringer som nybagt mor.

Bogen minder mig om en skønlitterær udløber af chick-lit kaldet mom-lit, hvor hovedpersonen med ét må skrue mærkbart ned for egne ambitioner, da moderrollen kræver mere end ventet og fuldstændig overrumpler den ellers uovervindelige karrierekvinde.

Bogen er hele vejen igennem skrevet i en sjov og uhøjtidelig tone, så man næsten glemmer, at der også er en vis alvor forbundet med moderrollen og den sårbarhed man føler, og den modning man undergår som mor, der gør én i stand til altid at opprioritere barnet.


Jyllands-posten

d. 6. feb. 2009

af

af

Anne Randbo

d. 6. feb. 2009


Kristeligt dagblad

d. 1. aug. 2009

af

af

Sara Nørholm

d. 1. aug. 2009