Bøger / skønlitteratur til børn / billedbøger

Hvor langt når Alfons?


Beskrivelse


Billedbog. Alfons har ikke tid til at svare far, for han tænker! For han er jo ikke kun det hylster, far kalder på. Han er også den luft han ånder ud, han er også en del af det blå øje, Victor fik i slåskampen i går. Han sætter sine spor på andre ligesom andre sætter deres spor på ham.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2002

af

af

Jesper Holtoug (skole)

d. 16. okt. 2002

Der findes nu flere end 20 Alfons Åbergbøger. Kan der virkelig stadig koges suppe på den lille 7-årige knægt og hans lidt forvirrede, men rare far ? Ja, det kan der uden problemer, for denne nye Alfons-bog er en fuldgod videreførelse af slagsen - faktisk én af de allerbedste . Drengen er den samme, nysgerrigheden er intakt og det finurlige, tankevækkende forhold til voksenverdenen er ikke sådan at tømme for indhold. Denne gang spekulerer Alfons over, hvad faren egentlig mener, når han råber: “Alfons, er du der ?”. Mener han bare kroppen med arme og ben, eller indbefatter det også hans varme, hans ånde, hans spyt, hans humør og sådan noget. Dette spørgsmål giver anledning til de herligste, originale spekulationer over tilværelsen. Spekulationer over hvad der sker med den luft vi udånder, hvad der sker med den spytklat, der havner på gaden og hvad der sker med et skulderklap. Billedbogen er ikke bare sjov og underholdende, den er samtidig et rigtig godt bud på en filosofisk igangsætter til børn i 5-8 års alderen og deres voksne. Alfons lever stadig så det spræller.


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2002

af

af

Lene Kristiansen

d. 16. okt. 2002

Alfons er blevet 7 år - og er det da ikke godt at tiden går så langsomt for netop ham! "Er du der Alfons" råber far, og det er netop dét, Alfons spekulerer på. Ja, hylsteret Alfons er der, men varmen fra ham er stadig på den stol, han lige har siddet på, og hans ånde fuld af æbleduft fra det æble, han spiser, når måske så langt omkring, at den kan få andre til at tænke på æbler. Hans humør er heller ikke kun hans, og det blå øje, han har givet Victor er også en del af Alfons. Det og meget andet løber igennem Alfons' hoved før far får kontakt med hylsteret Alfons, som skal bære affaldsposer ud. Og klappet fra fars hånd har Alfons stadig med sig, da han når affaldsskakten. Den filosofiske Alfons er ligeså elskelig og fuld af varme som altid, hans tanker rammer målgruppen fra 4/5 år præcis og Victoria og Thomas Windings fordanskning kan ikke være bedre. Og Alfons, - selvom han er nået de 7 ligner han sig selv, den brune sweater, de orange sko og det runde hoved med det tynde hår. På forsiden står han glad og tager imod med udbredte arme, og ingen vil fortryde et sekund at blive taget imod og med ind i Alfons' spekulative verden.


Berlingske tidende

d. 14. mar. 2003

af

af

Jens Andersen

d. 14. mar. 2003