Bøger / faglitteratur

Hvor svært kan det være


Beskrivelse


Om den voksne menneskehjerne med fokus på forskellen mellem mænds og kvinders hjerner og dermed deres reaktioner og handlemønstre.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. nov. 2012

af

af

Alma Lind Jensen

d. 9. nov. 2012

Populærvidenskabelig fagbog om hjerner med fokus på forskellen mellem kønnene. Den henvender sig bredt til læsere, der ønsker at vide mere om emnet.

Ann-Elisabeth Knudsen er cand.mag. i dansk og psykologi og har i mange år beskæftiget sig med neuropsykologi og hjerneforskning. Hun er forfatter til flere bøger om børns hjerneudvikling og kønsforskelle fx Seje drenge og superseje piger, 2007. I denne bog er det den voksne hjerne, der er omdrejningspunktet og til stadighed de opsigtsvækkende forskelle i mænds og kvinders hjerneprocesser. Bogen igennem refererer hun til forsøg og undersøgelser, der fx viser, at forskellige del af hjernen aktiveres hos de to ved samme stimuli. Begrebet intelligens kommer selvfølgelig også under behandling, når vi skal beskæftige os med den voksne hjerne. Bagerst i bogen dels et kapitel om forskellige former for scanninger, dels en nyttig ordliste til de mange svære ord, der optræder, men også forklares i den meget veloplagte tekst, der virkelig når sit mål med at kunne læses og forstås bredt.

Dr. Zukaroffs testamente, 2012 er en anden aktuel bog, der breder hjerneforskningen populært ud, men ellers supplerer bedømte bog den omfattende litteratur om forskellen mellem mænd og kvinder.

På et fagligt velfunderet grundlag formidler bogen på underholdende vis ny og aktuel viden om den voksne menneskehjerne med fokus på forskellen mellem mænds og kvinders hjerner og dermed deres reaktioner og handlemønstre.


Litteratursiden.dk [online]

d. 1. apr. 2013

af

af

Preben Kjær Kristensen

d. 1. apr. 2013


litteratursiden.dk

d. 7. jan. 2013

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 7. jan. 2013

Humoristisk og lettilgængelig bog om den voksne hjerne og om, hvor forskelligt kvinder og mænd oplever den samme situation. Ann-Elisabeth Knudsen er født i 1960. Hun er lektor cand. mag. i dansk og ps...


Jyllands-posten

d. 19. dec. 2012

af

af

Dennis Nørmark

d. 19. dec. 2012