Bøger / faglitteratur til børn / billedbøger

Hvordan begynder man i skole?


Beskrivelse


Hvad sker der, når man skal begynde i skole? Her kan bl.a. læses om første skoledag, de voksne i skolen, hvad man skal have med i skoletasken og om hvad man skal lære. En billedbog til kommende skolebørn fra 5 år.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. mar. 2021

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 4. mar. 2021

Hvad sker der, når man skal begynde i skole? Her kan bl.a. læses om første skoledag, de voksne i skolen, hvad man skal have med i skoletasken og om hvad man skal lære. En billedbog til kommende skolebørn fra 5 år.

Bogen indledes med de spørgsmål, som alle kommende skolebørn tænker over. De besvares med præsentationer fra forskellige vinkler: mødet første skoledag, skolens udseende og klasseværelsets indretning og de andre i skolen, både voksne og andre elever. Der er fokus på, hvad man laver og lærer i skolen med gennemgang af fag og aktiviteter, også læring gennem leg i frikvarter og i SFO'en. Der er praktiske informationer om transport til skolen, og om hvad man skal tage med i skoletasken, samt gode råd om hvad skal man øve og kunne, inden man starter i skolen. Igennem hele bogen er der fokus på gode følelser som empati overfor andre og egen selvfølelse. Forfatteren står også bag Hvordan laver man en baby?Vrede og serien følelsesbiblioteket fx VredeBogen indledes med de spørgsmål, som alle kommende skolebørn tænker over. De besvares med præsentationer fra forskellige vinkler: mødet første skoledag, skolens udseende og klasseværelsets indretning og de andre i skolen, både voksne og andre elever. Der er fokus på, hvad man laver og lærer i skolen med gennemgang af fag og aktiviteter, også læring gennem leg i frikvarter og i SFO'en. Der er praktiske informationer om transport til skolen, og om hvad man skal tage med i skoletasken, samt gode råd om hvad skal man øve og kunne, inden man starter i skolen. Igennem hele bogen er der fokus på gode følelser som empati overfor andre og egen selvfølelse. Forfatteren står også bag Hvordan laver man en baby? og serien følelsesbiblioteket fx .

En sød og oplysende bog, som vil fange de nysgerrige kommende og nystartede skolebørn med mange informationer, sjove tegninger og inddragende spørgsmål. Bogen er tilpasset de danske skoler og tiden med coronavenlige hilsner uden kropskontakt.

Mere om skolestart i højtlæsningsbøgerne Noah skal i skoleVelkommen i skolen og Velkommen i skolenMere om skolestart i højtlæsningsbøgerne Noah skal i skole og .