Bøger / faglitteratur / kostvejledninger

Hvordan du undgår at dø : opdag hvilke madvarer, som beviseligt forhindrer og kurerer sygdom


Beskrivelse


Om kostens betydning for helbredet med direkte anvisninger på, hvad man skal spise for at gavne forebyggelsen og behandlingen af de femten almindeligste dødsårsager: hjertesygdomme, lungesygdomme, hjernesygdomme, kræft i fordøjelseskanalen, infektioner, diabetes, forhøjet blodtryk, leversygdomme, blodkræft, nyresygdomme, brystkræft, suicidal depression, prostatakræft, Parkinsons sygdom, iatrogene årsager (eller hvordan du undgår at død af lægebehandling).

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. sep. 2016

af

af

Jette Landberg

d. 5. sep. 2016

Kun en lille procentdel af dræbersygdomme som kræft og hjertetilfælde skyldes genetiske forhold, resten skyldes faktorer som kost og motion. Bogen indeholder masser af interessante forskningsresultater for alle, der ønsker at blive ældre især ved en plantebaseret kost.

De fleste læger er gode til at behandle akut sygdom, men mindre gode til af forhindre kronisk sygdom. De store dræbere er i dag fx hjertesygdomme, kræft, sukkersyge og for højt blodtryk. Forfatteren viser, hvordan man kan forhindre eller dæmpe disse sygdomme. At spise mindre kød og sukker og mere frugt og grønt er en af de grundlæggende ting. I 1. del hører vi om 15 dødelige sygdomme, som man kan forebygge og evt. behandle især med ændret kost. I bogens 2. del beskrives en række superfødevarer som fuldkorn, korsblomstrede grønsager, krydderurter og nødder og deres betydning for helbredet. Til slut får vi Dr. Gregers Daglige Dusin - hans liste over helbredende kost og aktiviteter. Greger er læge og internationalt anerkendt for sin viden om ernæring, han står for NutritionFacts.org, en nonprofit, videnskabelig webside om ernæring.

Meget grundig og yderst interessant bog om kostens betydning for helbredet med direkte kostanvisninger, der ikke er svære at følge.

Det gode helbredDet helbredende køkken fokuserer på kost og kræft, mens Det helbredende køkken har fokus på diabetes og kolesteroltal. Gregers bog dækker alle de store sygdommeDet gode helbred fokuserer på kost og kræft, mens har fokus på diabetes og kolesteroltal. Gregers bog dækker alle de store sygdomme.