Bøger / faglitteratur

Hvordan får vi bedre debat om velfærd?


Beskrivelse


Nanna Mik-Meyer præsenterer tre rationaler for velfærdsarbejdet, som man skal kende for at forstå og kunne diskutere det.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. feb. 2017

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 23. feb. 2017

Professor Nanna Mik-Meyer opfordrer til en bedre debat om velfærd i Danmark. En bog for politisk interesserede.

Forfatteren kritiserer debatten om velfærden, som ofte tager fat i enkeltpersoner, fx "Dovne-Robert" og "Fattig-Carina", og på den måde forsimples en kompliceret problemstilling. Nanna Mik-Meyer efterlyser en anderledes debat om velfærden. Hun skriver bl.a.: "Hvis kritikken skal være konstruktiv for de involverede parter - borgere, ansatte, ledere, politikere - skal den have et kvalificeret afsæt, uanset om man betragter sig som en del af folket, eliten, er aktør på venstrefløjen eller højrefløjen..." Dette kvalificerede afsæt giver bogen et bud på ved at redegøre for "tre centrale rationaler for velfærdsarbejdet". Første del er "Udfordringen" med overskriften "Mange holdninger, for lidt viden". Anden del er "Status" med overskriften "Den universelle velfærdsstat under forandring" og tredje del er "Alternativ" med overskriften: "Bureaukrati, marked, psykologi". Nanne Mik-Meyer (f. 1970) er professor ved CBS og forskningsprofessor ved SFI - det nationale forskningscenter for Velfærd.

Tankevækkende, skarp og velskreven bog om at skabe en bedre og mere nuanceret debat om velfærden.

Bogen er del af serien "Moderne ideer". En bog i samme serie er fx Hvordan løser vi flygtningekrisen?Velfærdsstaten. En faktuel bog om velfærd er fx VelfærdsstatenBogen er del af serien "Moderne ideer". En bog i samme serie er fx Hvordan løser vi flygtningekrisen?. En faktuel bog om velfærd er fx .


litteratursiden.dk

d. 3. apr. 2017

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 3. apr. 2017

En lille, men væsentlig bog, der med udgangspunkt i en analyse af de dominerende rationaler i velfærdsarbejdet tilskynder til en langt mere nuanceret og konstruktiv velfærdsdebat. Forfatteren, profess...


Information

d. 23. maj 2017

af

af

Malene Trock Hempler

d. 23. maj 2017


Weekendavisen

d. 17. mar. 2017

af

af

Jørgen Grønnegaard Christensen

d. 17. mar. 2017