Bøger / faglitteratur

Hvordan forvrænger populismen demokratiet?


Beskrivelse


En analyse af populismens sejrsgang i Europa og USA og hvordan den kan true demokratiet som vi kender det.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. okt. 2017

af

af

Jytte Bræmer

d. 13. okt. 2017

Analyse af, hvorfor populismen vinder så hastigt frem i Europa og USA i de her år. Hvad er de vestlige demokratiers handlemuligheder for at undgå faren for demokratiet? For særligt politisk interesserede og studerende på de samfundsfaglige videregående uddannelser.

Brexit, valget af Trump og fremkomsten af højrepopulistiske partier er kendetegnende for en udviklingstendens i den vestlige verden. Forfatteren, der er lektor emeritus ved KU og en førende forsker indenfor demokratisk teori og praksis, gennemgår fænomenet og status i 13 europæiske lande og USA. Han analyserer bevægelserne og de årsager, der er baggrunden for fremkomsten. Det nationale, indvandringen og den stigende ulighed mellem rig og fattig.

Ret kort analyse og sammenfatning af en del af samfundsudviklingen udgivet i serien "Moderne ideer", der er skrevet af fagfolk på et relativt højt niveau. Den bliver dog aldrig så akademisk, at den interesserede lægmand ikke kan være med. Den forudsætter blot en almen interesse og viden. Der udkommer mange titler om demokrati i disse år, og denne omhandler et vigtigt fænomen, der vækker til bekymring i forhold til demokratiudviklingen.

Forfatteren har tidligere bl.a. udgivet En gentænkning af demokratietTæm eliten, og der kommer mange titler om demokrati, hvor også det populistiske fænomen analyseres eksempelvis Tæm eliten - fra magtelite til borgerdemokratiForfatteren har tidligere bl.a. udgivet En gentænkning af demokratiet, og der kommer mange titler om demokrati, hvor også det populistiske fænomen analyseres eksempelvis - fra magtelite til borgerdemokrati.


Bibliotekernes vurdering

d. 6. juni 2018

af

af

Jytte Bræmer

d. 6. juni 2018

En revideret 2. udgave af den korte analyse og gennemgang af de populistiske partiers fremmarch i Europa. For den særligt politisk interesserede borger og studerende på de samfundsvidenskabelige videreuddannelser.

Brexit, valget af Trump og fremkomsten af højrepopulistiske partier er kendetegnende for en udviklingstendens i den vestlige verden. Forfatteren, der er lektor emeritus ved Københavns Universitet og en førende forsker indenfor demokratisk teori og praksis, gennemgår fænomenet og status i 13 europæiske lande og USA. Han analyserer bevægelserne og de årsager, der er baggrunden for fremkomsten. Det nationale, indvandringen og den stigende ulighed mellem rig og fattig.

En velskrevet og veldokumenteret analyse af demokratiets udvikling og tilstand i den vestlige verden i dag. Forfatterens store viden om demokrati som styreform er fornemt koblet sammen med den realpolitiske situation, og forfatteren giver sine bud på en forklaringsramme.

Det er mindre end et år siden, 1. udgaven udkom, men der har været parlamentsvalg i 5 europæiske lande siden. Bogen er opdateret med den nyeste udvikling i de lande, ligesom to nyere populistiske partier i Italien og udviklingen i Ungarn gennemgås. Der udkommer stadig mange bøger om demokratiets tilstand, senest Sådan ender demokratietFascisme - en advarsel og Fascisme - en advarselDet er mindre end et år siden, 1. udgaven udkom, men der har været parlamentsvalg i 5 europæiske lande siden. Bogen er opdateret med den nyeste udvikling i de lande, ligesom to nyere populistiske partier i Italien og udviklingen i Ungarn gennemgås. Der udkommer stadig mange bøger om demokratiets tilstand, senest Sådan ender demokratiet og .


Politiken

d. 20. jan. 2018

af

af

Peter Mogensen (f. 1965-01-06)

d. 20. jan. 2018


Kristeligt dagblad

d. 21. juli 2018

af

af

Søren Chr. Hindsholm

d. 21. juli 2018


Information

d. 4. nov. 2017

af

af

David Budtz Pedersen

d. 4. nov. 2017


Logos

2018, nr. 1

af

af

Rasmus Gottschalck

2018, nr. 1