Bøger / faglitteratur / erindringer

Hvordan lever man når man har mistet livet


Beskrivelse


Journalist og forfatter Claus Grymers (f. 1946) personlige fortælling om savnet og om at finde mening i tomrummet efter at hans elskede hustru gennem 47 år døde.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. nov. 2019

af

af

Grethe Lorentzen

d. 22. nov. 2019

Rørende fortælling om savnet og at finde mening i tomrummet, når en elsket gennem 47 år er død. Til alle sørgende efter en ægtefælles død.

"Sammen med hende, min hustru gennem 47 år, var jeg én. Nu, som enkemand, er jeg så meget mindre, at jeg mest føler mig som ingen", siger Claus Grymer, der selv kalder bogen en slags situationsrapport, da han begyndte at skrive den straks efter Kirsten Grymers død. Han fortæller om sygdomsforløbet, og dagligdagen, hvor selv det at fylde benzin på bilen er en udfordring, for det gjorde Kirsten jo. Han erindrer sin hustrus stærke karakter og kærlige væsen. Maja Lisa Engelhardt har illustreret bogen og bogomslaget. Claus Grymer er forfatter og journalist.

Den smerteligt lykkelige erindring om kærligheden rummer medrivende poetiske passager. Bogen er også en nøgtern beretning om dagligdagen alene, som ikke svælger i sentimentale følelser. Andre sørgende vil kunne genkende sig selv i denne rapport over dagligdagen, som reflekterer over den fylde, der var, som kaster skygger ind over nutiden og samværet med andre.

At sprede skyerMellem regndråber er Marian C. Prestages personlige beretning om sin mands kræftsygdom og død og de svære måneder og år efter. Mellem regndråber er en smuk og eftertænksom roman om sorgen over at miste sin livspartner gennem mange årAt sprede skyer er Marian C. Prestages personlige beretning om sin mands kræftsygdom og død og de svære måneder og år efter. er en smuk og eftertænksom roman om sorgen over at miste sin livspartner gennem mange år.


Kristeligt dagblad

d. 5. feb. 2020

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 5. feb. 2020