Bøger / faglitteratur

Hvordan man håndterer konflikter med kolleger


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. mar. 2011

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 3. mar. 2011

Disse tre små hæfter er nærmest en slags hurtig nødhjælp, som i kort og skematisk form giver gode råd, hvis man pludselig befinder sig i en konflikt på sin arbejdsplads.

De tre hæfter indeholder råd til dem, der er kommet i konflikt med hhv. chefen, kollegerne eller medarbejderne. Det er ultrakort information, der præsenteres. Korte cases, gode råd, temaer til refleksion osv. Teksten er koncentreret og ultrakort og redaktionen en smule rodet. Layoutmæssigt er der tale om meget jævne publikationer, der signalerer hjemmetryk, og de vil kræve en særlig indsats at klargøre til biblioteksbrug. De kortfattede tekster sammen med den meget lave pris indikerer, at der mest er tale om praktiske arbejdsredskaber, som skal gemmes i skrivebordsskuffen indtil en konfliktsituation opstår, mere end de skal bruges i studieøjemed i forbindelse med efteruddannelse eller af dem, der vil have en dybere indsigt i, hvad konflikter er, hvordan de opstår og hvordan de håndteres.

Der er ikke andet om emnet i så kort form. Hæfterne minder mest om de små hæfter om Word, Excel o.a. som man køber for at få en hurtig tilgang til de forskellige programmer. Hæfterne her er dog endnu kortere.

Tre udmærkede, men meget korte introduktioner til konflikthåndtering på arbejdsmarkedet.