Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hvordan man overlever døden


Beskrivelse


Den 18-årige gymnasieelev Robert har besluttet at drukne sig. Han bliver standset af Victor, som stiller ham spørgsmål, og opfordrer ham til at tage en række chancer med sit liv, når han nu alligevel skal miste det.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juli 2020

af

af

Ole Laursen

d. 1. juli 2020

Gymnasieeleven Robert er på vej til at drukne sig i havnen. Men ud af det blå dukker Victor op. Han opfordrer Robert til at tage nogle chancer med sit liv. YA især til drenge.

En vens død, problemer med lavt selvværd og ulykkelige forelskelser er nogle af de ting, som leder til den situation, Robert er i. Victor har gået to klasser over ham i gymnasiet. Helt usentimentalt opfordrer han Robert til at holde op med at tænke på, hvad andre synes om ham. Til at tage chancer med sit liv. De to oplever herefter en række vilde ting sammen. Prosateksten afbrydes nu og da af Roberts dagbogsoptegnelser.

Vi følger nogle interessante og troværdige samtaler om filosofiske og følelsesmæssige spørgsmål gennem de to gymnasiedrenge. Bogen er i det hele taget velskrevet og spændende og samtidig let at læse og med korte kapitler. Ifølge forlaget er bogen "Dansk YA-realisme for drenge". Men pigerne kan nu også være med. Historien rummer en fin, stille humor. Forfatteren fortæller i pressemeddelelsen, at bogen er sådan en bog, han selv gerne ville have læst, da han var ung. Bogen får en dramatisk og overraskende slutning, og den giver nok af stof til eftertanke, samtale og undren. Hvad får fx Victor til at hjælpe Robert? Flot blå forside med en hånd under vand.

Mats Berggrens Den aften alt gik amok er ligeledes en historie om et ungt menneske, som planlægger selvmord.