Bøger / faglitteratur til børn / løft og kig

Hvordan virker det? : den store bog med sjove fakta!


Beskrivelse


Billedbog med flapper. Hvordan holder en flyvemaskine sig oppe i luften? Hvad er et ekko? Løft flapperne og find svarene på disse og mange andre sjove spørgsmål om teknologi og naturvidenskab.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. mar. 2019

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 25. mar. 2019

To billedbøger med flapper. En om kroppen, knogler og muskler, og en om hvordan naturvidenskabelige fænomener og tekniske ting virker og fungerer. For børn på 5 - 8 år.

I "Min krop" fortælles om fx menneskekroppen, knogler og fordøjelsessystemet. Der stilles på papsiderne spørgsmål som fx "hvad laver din hjerne?" og "hvor meget blod har man?" Under illustration af fx "blodhane" fås svaret i 8 linjers håndsat tekst på flappen. Der er 4-5 flapper på hver side. Det gælder også i "Hvordan virker det?", der fortælles om hvad opdagelsesrejsende og videnskabsmænd er, og hvad de laver. Der stilles spørgsmål som fx "hvad er lyd?" og "hvor kommer benzin fra?" Der er også afsnit med spørgsmål om teknologi, om fx hvordan en telefon virker, og vejret. Læseren løfter flapperne og får svarene på spørgsmålene.

Bøgernes farveillustrationer er med klare farver, og baggrundene og bogens design er præget af pasteltoner i farverne. Der er en glad undertone i billederne. Bøgerne er især for de meget nysgerrige børn.

Der findes om krop også Kort om kroppenMin første store bog om hvorfor?Sådan fungerer tingeneFugl bygger rede og om teknik og maskiner er der Min første store bog om hvorfor? og Sådan fungerer tingene. Om nogle naturvidenskabelige emner som fx tyngdekraft er der Fugl bygger redeDer findes om krop også Kort om kroppen og om teknik og maskiner er der og Sådan fungerer tingene. Om nogle naturvidenskabelige emner som fx tyngdekraft er der Fugl bygger redeDer findes om krop også Kort om kroppen og om teknik og maskiner er der Min første store bog om hvorfor? og . Om nogle naturvidenskabelige emner som fx tyngdekraft er der Fugl bygger redeDer findes om krop også Kort om kroppen og om teknik og maskiner er der Min første store bog om hvorfor? og Sådan fungerer tingene. Om nogle naturvidenskabelige emner som fx tyngdekraft er der .