Bøger / faglitteratur

Hvorfor blev Europa ikke et imperium?


Beskrivelse


Forfatteren beskriver, hvorfor Europa ikke blev et imperium, men istedet udviklede sig til et konglomerat af konkurrerende stater.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. aug. 2017

af

af

Per Månson

d. 10. aug. 2017

Trods mange forsøg på at samle større eller mindre dele af Europa, er det altid slået fejl, hvorfor giver denne bog et spændende bud på en forklaring på. For alle historisk og politisk interesserede.

Møller er professor i statskundskab ved Aarhus Universitet. Han gennemgår Europas statslig udvikling og sammenligner med Kina, der har en helt modsat udvikling og er blevet et imperium. Bogen er med meget grundige analyser af de forskellige stormagters opståen og fald gennem historien. Hovedårsagen til at det er lykkedes at opretholde de mange nationalstater, er efter forfatterens mening en magtbalance, der er opstået i sammenhæng med de europæiske lederes brug for folkelig støtte.

Som andre titler i serien "Til tiden" er det lykkedes at formidle et kompliceret fagligt stof velskrevet og spændende, så det kan læses af menigmand.

Bogen bygger blandt andet på forfatterens egen Statsdannelse, regimeforandring og økonomisk udviklingFyrsten, men også klassikeren Fyrsten (Ved Ole Jorn) er baggrundsmaterialeBogen bygger blandt andet på forfatterens egen Statsdannelse, regimeforandring og økonomisk udvikling, men også klassikeren (Ved Ole Jorn) er baggrundsmateriale.


Politiken

d. 26. aug. 2017

af

af

Jeanette Varberg

d. 26. aug. 2017