Bøger / faglitteratur

Hvorfor er vi "ligestillede"? : om reformationen og kvinderne


Beskrivelse


Om Luthers og reformationens påvirkning af kvindernes rolle i samfundet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2017

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 27. sep. 2017

Lille udgivelse i lommebogsformat om Luthers og reformationens påvirkning af kvindernes rolle i samfundet. For voksne med historisk interesse.

I små kapitler beskrives kvindens liv og retsstilling før og efter reformationen. Bogen viser, hvor stor indflydelse Luthers tanker, om at kvinden med sin store bagdel skulle sidde hjemme og holde hus/opfostre børn, fik. Kvinders rettigheder blev stærkt forringede efter reformationen, og bogen viser, at det var oplysningstiden, sekulariseringen og den franske revolution, der banede vej for ligestilling og ikke reformationen.

Bogen har et interessant emne, som bliver belyst via mange historiske kilder. Bogen slutter med en god sammenfatning samt et kapitel om, hvad der mon var sket, hvis ikke Luther havde forherliget ægteskabet og kvindens plads i hjemmet så meget. Skrivestilen er meget skiftende. Af og til er der nogle meget gammeldags gloser fx side 16: "Men han slæbte hende ikke til sengs, han lavede en aftale med hendes mor, hvorefter han besover Dyveke". Der er et par sproglige fejl side 34 og 48.

I anledning af jubilæumsåret er er der i 2017 kommet flere udgivelser om Luther sat i forbindelse med forskellige emner fx Luther og ondskaben Fri os fra det ondeSyv myter om Martin Luther og mere generelt fx Syv myter om Martin LutherI anledning af jubilæumsåret er er der i 2017 kommet flere udgivelser om Luther sat i forbindelse med forskellige emner fx Luther og ondskaben Fri os fra det onde og mere generelt fx .


Religion

2018, nr. 2

af

af

Ole Bjørn Petersen (f. 1953)

2018, nr. 2