Bøger / faglitteratur

Hvorfor er vi så rige og lykkelige? : om reformationen og økonomien


Beskrivelse


Om reformationen, dens idégrundlag og indflydelse på Danmarks senere økonomiske og sociale udvikling.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. juni 2016

af

af

Kirstine Hagen Thomasen

d. 24. juni 2016

Kort om reformationen og dens økonomiske eftervirkninger. For historisk interesserede læsere.

I denne lille sag analyserer Niels Kærgård, der er professor i jordbrugsøkonomi og tidligere overvismand, reformationen, dens idégrundlag og indflydelse på Danmarks senere økonomiske og sociale udvikling. En pointe er, at reformationen var et resultat af og udtryk for mange forskellige tanker og strømninger og at eftertidens fortolkning af den i høj grad afhænger af øjnene der ser. Der er tale om en lille bog på 70 sider i knap A5-format.

Bogen er en hurtigt læst introduktion til et kompliceret emne. Den maner et par udbredte misforståelser og forenklinger i jorden og vil være til stor nytte for især studerende.

"Hvorfor er vi så rige og lykkelige?" er seneste bind i Eksistensens serie om reformationen. Tidligere er bl.a. udkommet Hvorfor er vi så enestående?Hvorfor er vi så glade for staten?Lykke og Hvorfor er vi så glade for staten? Formatet har lighed med serien "Tænkepauser" fx Lykke, som nok rammer en lidt bredere målgruppe"Hvorfor er vi så rige og lykkelige?" er seneste bind i Eksistensens serie om reformationen. Tidligere er bl.a. udkommet Hvorfor er vi så enestående? og Formatet har lighed med serien "Tænkepauser" fx Lykke, som nok rammer en lidt bredere målgruppe"Hvorfor er vi så rige og lykkelige?" er seneste bind i Eksistensens serie om reformationen. Tidligere er bl.a. udkommet Hvorfor er vi så enestående? og Hvorfor er vi så glade for staten? Formatet har lighed med serien "Tænkepauser" fx , som nok rammer en lidt bredere målgruppe.


Kristeligt dagblad

d. 13. juli 2016

af

af

Kristian Østergaard

d. 13. juli 2016


Præsteforeningens blad

Årg. 106, nr. 36 (2016)

af

af

Carsten Mulnæs

Årg. 106, nr. 36 (2016)


Religion

2016, nr. 3

af

af

Ole Bjørn

2016, nr. 3