Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hvorfor skriger paven?


Beskrivelse


16-årige, nørdede Tobias skal tilbringe et par uger af sommerferien med at katalogisere en bogsamling i et gammelt slot, men slottet Traumenborg og dets omgivelser bliver til et mareridt, som Tobias ikke kan flygte fra.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. apr. 2010

af

af

Elin Søborg

d. 21. apr. 2010

Denne lille velskrevne gyser henvender sig til et bredt publikum i 11-15 års alderen. Omslaget lover præcis den spænding, man får.

BDS har indenfor de sidste år skrevet for børn i næsten alle aldersgrupper. Denne gyser handler om 16-årige, nørdede Tobias, der næsten lige har mistet sin mor og savner hende forfærdeligt, og iøvrigt lige har været så heldig at blive "dejomfruiseret" af den dejlige Lisbeth. Ved et tilfælde får han et mystisk sommerferiejob med at katalogisere en bogsamling i et afsides liggende slot, hvor alt opfører sig mystisk og truende. Heldigvis kommer hans bedste ven på besøg, men de hvirvles begge ind i de uhyggelige begivenheder, indtil Tobias vågner op i en hospitalsseng med en hjernerystelse og ser, at det alt sammen har været en drøm, eller har det? Det er en velskrevet historie, uhyggelig, spændende, troværdig og med gode person- og miljøbeskrivelser, god humor og fine dialoger.

Jeg kommer umiddelbart til at tænke på Dennis Jürgensens filmatiserede gysere, som har samme form for humor og spænding og gode, realistiske portrætter af unge.

En velskrevet gyserroman af klassisk tilsnit og med bred publikumsappel.


Weekendavisen

d. 2. juli 2010

af

af

Damian Arguimbau

d. 2. juli 2010


Børn & bøger

Årg. 63, nr. 6 (2010)

af

af

Kirsten Aggerholm

Årg. 63, nr. 6 (2010)