Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hybenhjerter


Beskrivelse


Lea er altid alene, og i klassen er der ingen der taler til hende. Veronika er syg af kræft, men får masser af hjerter og søde kommentarer på Instagram. Veronika er Leas store hemmelighed; hun er en af Leas mange falske profiler.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. mar. 2019

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 8. mar. 2019

Lea har isoleret sig fra alle andre, og lever sit liv gennem falske identiteter på nettet, hvorfra hun får al sin bekræftelse og mening med tilværelsen. Fra 11 år.

Lea føler sig meget alene. I klassen er der ingen der taler til hende. Hendes mor har heller ikke rigtig tid, og faren har travlt med sin nye kone og barn. Når de voksne prøver at spørge Lea, hvordan hun har det, glider hun af og er afvisende. Lea lever for sine falske profiler, især Veronika, hendes alter ego på Instagram, der er meget populær. Veronika er dødssyg af kræft, men er alligevel positiv og en stor inspiration for sine følgere, der sender masser af likes, hjerter og søde kommentarer. Det hele er ved at ramle for Lea, dobbeltlivet har taget overhånd og hendes falske profiler er ved at blive afsløret. Forfatteren har tidligere udgivet Noans mærke.

En spændende og velskrevet bog, der ender håbefuldt med Lea, der åbner sig for de mennesker hun kender "in real life" igen. Er skrevet med jeg-fortæller og korte afsnit, der hver starter med et mindre tekststykke i fed, der fungerer som en etablering af sted, en stemning, eller viser en handling. Rytmen i sproget, der veksler mellem hendes virtuelle identiteter og fysiske jeg, fungerer godt.

NørdSelfie Simon og Selfie Simon handler også om børn og unge, hvis brug af sociale medier løber af sporet for demNørd og handler også om børn og unge, hvis brug af sociale medier løber af sporet for dem.


litteratursiden.dk

d. 2. dec. 2019

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 2. dec. 2019

Lea har isoleret sig fra andre og lever sit liv gennem falske identiteter på nettet i en drøm om at være en anden med et mere spændende liv og en masse opmærksomhed. Leas forældre er skilt, og Lea er ...