Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hyllas hævn


Beskrivelse


Fantasy. Lanas forældre er forsvundet, og det er mange af dyrenes unger i skoven også. Lana kan snakke med dyrene, og lover dem at hjælpe med at finde deres unger. Hun har et spor at gå efter. Et gult pulver på jorden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. nov. 2016

af

af

Inge Lykke

d. 1. nov. 2016

Tre bøger om pigen Lana, som får kendskab til den onde heks Hylla. Hylla spreder gul gift, hvor hun kommer frem. Lana beslutter sig for at finde Hylla og tage et opgør med hende. For 8-10-årige.

I første bog fortæller Lanas forældre, at de for mange år siden flygtede fra heksen Hylla, men at de frygter, at hun har fundet dem. Derfor tager far sin store kniv, og han og Lanas mor går ud for at finde Hylla. Men de kommer ikke tilbage. Samtidig finder Lana ud af, at flere dyr i skoven har mistet deres unger. I anden bog beslutter Lana sig for at finde sine forældre og dyrenes unger. På kroen "Den blå kat" møder hun en gammel mand, der hjælper hende godt på vej. I tredje bog drager Lana af sted sammen med den gamle mands kat. Lana har den egenskab, at hun kan tale med dyr. De to finder Hyllas hus og lirker døren op. Der lugter fælt indenfor. Teksten er sat med stor linjeafstand og i korte linjer. Illustrationerne er farvede tegninger. Der er ikke illustrationer på alle sider.

Spændende fantasybøger med lave let-tel. Lana er heltinden som er hjælpsom, modig, snu, og hun klarer alle udfordringer.

Bøgerne er en selvstændig fortsættelse af serien "Den grå Safir" se fx På sporet af Den Grå SafirDen øde borg. Af fantasybøger til aldersgruppen findes i forvejen fx Den øde borgBøgerne er en selvstændig fortsættelse af serien "Den grå Safir" se fx På sporet af Den Grå Safir. Af fantasybøger til aldersgruppen findes i forvejen fx .