Bøger / skønlitteratur / roman

Hypokonderens død


Beskrivelse


Morten Richter er overbevist om, at han skal dø. Ifølge ex-konen Malou og chefen på Københavns Universitet er han bare hypokonder. Da efterretningstjenesten indkalder ansøgere til jobbet som agent, melder Morten sig. Og så ændres alting.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. mar. 2014

af

af

Sanne Caft

d. 31. mar. 2014

Spændende spionroman, der kobler hverdagsgrå nutidsdanmark med eksotiske og farlige spiontogter til Pakistan. Til læsere af agentromaner. Og til dem, der er groet fast i et kedeligt og forudsigeligt job og drømmer om nye udfordringer under fremmede himmelstrøg. Så vil den både virke ansporende og afskrækkende.

Forfatteren er journalist og forfatter til to fagbøger om den danske efterretningstjenestes historie. Han kender sit stof og kobler i denne agentroman sin viden om efterretningstjenesternes hemmelige verden sammen med en elementær spændende historie om den hypokondriske, 47-årige, fraskilte historiker, der kastes ud, hvor han ikke kan bunde, da han siger ja til et job som spion.

Spionromaner er der mange af. Denne har mindre politisk fokusering end Leif Davidsen og mindre ramasjang end Ken Follett og er ikke helt så ironisk-tør som Graham Greene. Den blander lidt dansk hverdagsrealisme ind i starten, indtil det solvame og fremmedartede Pakistan tager over som scene for den dramatiske og overraskende slutning.

Vellykket dansk spionroman til genrens læsere. Dens genretypiske forside med en enlig figur mod en diset, fremmedartet by formidler fint indhold og stemning. Vip forsiden udaf, så skal den hurtigt blive udlånt.


litteratursiden.dk

d. 27. juni 2014

af

af

Helle Post

d. 27. juni 2014

Kan en hypokonder blive syg, eller er det bare noget, han bilder sig ind? Davidsen-Nielsen har skrevet en anderledes krimi, hvor fokus er rykket fra spænding til personbeskrivelse. Morten Richter er e...


Berlingske tidende

d. 12. apr. 2014

af

af

Merete Reinholdt

d. 12. apr. 2014


Jyllands-posten

d. 6. apr. 2014

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 6. apr. 2014