Bøger / faglitteratur / øvelser

I balance på hesteryg : vejen til bedre præstationer


Beskrivelse


Bogen beskriver, hvordan man som rytter ved hjælp af enkle øvelser og en større kropsbevidsthed kan opnå den rette holdning på hesten, så man bliver en bedre rytter og skåner både sig selv og sin hest.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. dec. 2009

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 7. dec. 2009

I princippet henvender denne bog om at komme i bedre form til alle ryttere, både begyndere og konkurrenceryttere.

Forfatterne er 2 meget erfarne ryttere og undervisere. Søs Fejerskov-Quist er uddannet lærer m.m. og hun har udviklet konceptet "rytteryoga", og Claus Toftgaard er tidligere konkurrencerytter og i dag behandler og træner han heste og deres ryttere. Begge er tilknyttet www.hest-online.dk som eksperter. Konkurrenceryttere fokuserer ofte på træning af hesten, udformning af de rette træningsprogrammer og rette fodring, sådan at hestens præstation kan toppe på det rigtige tidspunkt. Småskader og kroniske smerter hos Søs Fejerskov-Quist betød, at hun begyndte at fokusere på styrke-, smidighed- og balanceøvelser og kostændringer hos sig selv, noget som betød, at hun blev smertefri, samtidig med at ridningen blev mere balanceret. Bogen består af praktiske øvelser om bl.a. at opnå den rette holdning på hesten, gennemgang af de forskellige typer af ryttere, og hvad det betyder for hestens præstation, åndedrættet og balancetræning. Nogle af øvelserne foregår på hesten, mens andre foregår på gulvet. Bogen er skrevet i et lettilgængeligt sprog og med mange illustrationer.

De fleste bøger om ridning fokuserer på hestens fysiske træning. Vi har en ældre bog fra 1997 I form til hest, som handler om udvikling af rytterens fysik.

Bogen er instruktiv, og for den rytter, som virkelig ønsker at gøre noget ved sin egen fysik, er her meget at komme efter.