Bøger / skønlitteratur til børn / roman

I blækspruttens tegn


Beskrivelse


Børn forsvinder i "New Amsterdam". Enkelte kommer tilbage og fortæller om et ildhav, de har oplevet. Superskurken Calimari må stå bag, men hvad planlægger han?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 2009

af

af

Mads Overmark

d. 29. okt. 2009

Bogen henvender sig til børn i 3.-5. klasse, fra 9 år, og kan anvendes til fritidslæsning og som en del af et arbejde med science fiction-genren.

Første del af en serie om drengen, Mats, der er en del af et antiterrorkorps og detektivbureau, hvor de bl.a. bekæmper truslen fra "De underjordiske" og superskurken Calimari. Børn og raketter forsvinder i "New Amsterdam", og det er nu gruppens opgave at finde dem i underverdenen "Alientown". Her møder Mats sin gamle kærlighed, Lenja. I et næsten surrealistisk miljø hvor nyt og gammelt er blandet, så det minder om Gothham City, indledes opgøret med Calimari, som må være hjernen bag forbrydelserne. Jagten fortsættes i de næste bind. Sproget er passende til målgruppen,og der er fuld fart på handlingen fra start til slut. Farveillustrationerne er lavet af Lars Gabel, og de støtter den dystre stemning, hvor læseren sidder med en oplevelse af Jules Verne møder Batman møder Sherlock Holmes. Det virker rigtigt godt.

Netop fordi inspirationen er hentet så mange steder fra, har jeg oplevelsen af at sidde med en ret enestående historie.

En spændende science fiction-bog hvor læseren må vente utålmodigt på fortsættelsen.