Bøger / faglitteratur

I caféen : samtaler om anarkismen og friheden


Beskrivelse


Introduktion til anarkismen skrevet i dialogform, hvor samtaleparterne repræsenterer forskellige sociale og klassemæssige tilhørsforhold.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. maj 2016

af

af

Tina Schmidt

d. 10. maj 2016

Introduktionsbog til anarkismen skrevet i dialogform. For læsere med særlig interesse for historiske politiske forhold.

Bogen er bygget op i dialogform. Samtalerne foregår i en café over længere tid og samtaleparterne står alle for hver sit samfunds udsigelsespunkt. Der er fx dommeren, der er fortaler for et traditionelt liberalt retssamfund med ejendomsret, borgerskab og magtudøvelse. En socialist, der langt hen ad vejen vil det samme som anarkisterne, men ønsker samfundsordenen tvunget igennem af en magtelite og styrende samfundsnormer. Anarkisten (Malatestas alter ego) får mest taletid og mulighed for at fortælle de andre om anarkismen og frihedens muligheder.

Bogen er skrevet i et ligefremt sprog og dialogformen (på trods af, at det kan virke opstillet) gør bogen god som en introduktion til ikke kun anarkismen, men til hvordan man diskuterer og forholder sig til ideer om politisk organisering.

Stort set alle samfunds- og retsfilosoffer fra antikken og frem har dyrket diskussionen om samfundsorden. Hvis man ønsker en ligeså ligefrem, moderne og god introduktion til samfundsforhold, kan man med fordel læse Erlend Loes .