Bøger / faglitteratur / opskrifter

I den gode smags tjeneste


Beskrivelse


Ansatte i det kommunale køkken "Byens Køkken" i Odense fortæller om deres arbejde og tanker om mad.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. dec. 2015

af

af

Dorthe Marlene Jørgensen

d. 2. dec. 2015

Bog der ønsker at sprede madglæden fra Byens Køkken ud til borgerne. For borgere der får mad fra Byens Køkken samt deres pårørende.

Først fortælles der om Byens Køkken og de principper de laver mad ud fra. Derefter et afsnit med 6 opskrifter på mad fra Byens Køkken. Så kommer et afsnit med borgernes oplevelser og hvad man kan gøre for at give nogle små dejlige oplevelser for borgere og beboere. Der er også et afsnit med opskrifter fra Claus Holm, der har arbejdet sammen med Byens Køkken. Der sluttes af med et afsnit med gode råd til ældre og pårørende - hvad kan man fx servere til småtspisende ældre.

En fin bog der giver et godt og positivt indblik i hvad der sker i et kommunekøkken - et sted der sjældent omtales positivt. Man får et indblik i hvordan de bevidst har arbejdet med råvarerne og maden således at oplevelsen bliver bedst mulig for borgerne. Samarbejdet med Claus Holm giver et fint tvist og bogen får mere dybde af at borgerne selv fortæller om deres oplevelser. Bogen er rigt illustreret.

Der er ikke tidligere udgivet noget lignende.


Danske kommuner

Årg. 47, nr. 4 (2016)

af

af

Tom Ekeroth

Årg. 47, nr. 4 (2016)